e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zoopark oslaví Den zvířat hravým odpolednem

publikováno: 26.9.2022, kategorie: Pro děti, autor: Pavlína Skopová

Sdílet: facebook twitter google+

První říjnovou sobotu bude v chomutovském zooparku veselo. Jízda na ponících, ukázka sokolnictví, zábavné hry, divadelní představení a samozřejmě maskot Maio! Takový je program tradičního Dne zvířat, který bude zároveň zakončením hlavní části návštěvnické sezony.

Atrakce, stánky a další zábavná stanoviště budou rozesety po celém areálu. „Rodiny s malými dětmi zamíří zřejmě jako první do dětské zoo, kde najdou nafukovací hrad, různé hry a také pódium, kde je pobaví oblíbené pouliční Divadlo 100 opic,“ odhaduje první cestu malých návštěvníků ředitelka zooparku Věra Fryčová. Po cestě se ještě možná zastaví u stánku s cukrovou vatou či malováním na obličej a ceněným úlovkem bude jistě i fotografie s maskotem zooparku – roztomilým pandím klukem jménem Maio.

Oblíbenou zastávkou je každý rok také stanoviště sokolnice s dravými ptáky a velký zájem je i o projížďky na ponících. Na statku domácích zvířat bude pro pohodu hrát kadaňská buskingová kapela Meet Your Street. Návštěvníci budou moci navštívit také stánky několika spřízněných organizací, ať je to Astronomická společnost, CHKO České Středohoří nebo místní skauti.

Už od rána budou u vstupu hlídkovat také partneři akce ze společnosti Elektrowin se svým projektem S vysloužilci do zoo! Pokud tu odevzdáte již nevyhovující malý elektrický spotřebič (např. žehlička, mixér, fén), získáte vstup pro dítě zdarma.

Samozřejmostí budou jízdy zoovláčkem Amálkou a naposledy v tomto roce vyjede také Safari Expres. S koncem září totiž zároveň končí i hlavní část sezony zooparku.

Den zvířat se koná v sobotu 1. října a hlavní program je naplánovaný od 14,00 do 17,00 hodin.