e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kamencové jezero vyhlíží sezonu: Ceny zůstávají, vody ještě přibude

publikováno: 26.4.2021, kategorie: Sport, autor: Helena Hubáčková

Sdílet: facebook twitter google+

Opravené venkovní sprchy, zrekonstruovaná převlékárna, doplněné schody na molech a spousta dalšího. Správci Kamencového jezera v Chomutově před sezonou zainvestovali do oprav v areálu a jezero je se všemi novinkami připravené přivítat první letošní návštěvníky. Musí však stejně jako loni počkat, až otevření koupališť povolí vláda.

Běžně Kamencové jezero zahajuje sezonu 1. května, letos to zřejmě bude opět později. „My jsme každopádně naplno připraveni a já jsem ráda, že se nám podařilo komfort pro návštěvníky zase o kus pozvednout,“ pochvaluje si mimosezónní opravy v areálu Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž přírodní koupaliště spadá.

U dvou bočních mol například přibudou schody s madlem pro snazší vstup do vody a z ní. „To ocení hlavně starší návštěvníci, pro které lezení po žebříku není vždy úplně pohodlné,“ vysvětluje Fryčová.

Opravený je nástup na hlavní molo, také nájezd pro kočárky a vozíčkáře u pokladny z ulice Přemyslova a došlo rovněž na venkovní sprchy, které se občas zasekávaly nebo protékaly. „Pro hosty v kempu je pak připravená úschovna kol včetně nabíječky na elektrokola,“ dodává vedoucí areálu Karel Ton.

Na první pohled nejviditelnější novinkou je zřejmě rekonstrukce starých převlékacích kabin, které kdysi sloužily jako společná převlékárna pro muže i ženy. Teď je z nich 38 samostatných kabinek a jedna velká šatna pro početnější skupiny, například příměstské tábory nebo sportovní kolektivy. „Díky této opravě jsme mohli uspokojit další zájemce z pořadníku na kabinky,“ raduje se Ton s tím, že o ně je vždy větší zájem, než kolik jich může areál nabídnout.

Během loňské sezony se hojně diskutovalo o výšce vodní hladiny, která v jezeře klesla na historické minimum. Na letošní sezonu ale bude vody dost. "Přes zimu přibylo přes dvacet centimetrů, takže jsme na stejné úrovni, s jakou jsme zahajovali loňskou sezonu. A ještě se plánuje dopustit dalších dvacet centimetrů z přivaděče," dodává Karel Ton.

Ceník vstupného vedení Kamencového jezera nijak neměnilo. Jednotlivé vstupné bude za padesát korun, permanentní vstupenka pak za 500 pro děti a seniory, za 700 pro dospělé. Pronájem kabinek také zůstává na ceně mezi 400 až 700 korun. Stávající nájemníci budou mít po otevření areálu celý měsíc na to, aby si pronájem své převlékací kabinky obnovili.

„S otevřením zřejmě budou spojená jistá omezení, ale na to jsme také připraveni,“ hlásí ředitelka. „U vstupů i na toaletách jsou bezdotykové dávkovače dezinfekce, recepce je vybavená přepážkami, chatky i toalety budou během provozu stejně jako loni pravidelně dezinfikovány. Teď k tomu přibylo ještě pravidelné testování zaměstnanců.“

Foto:  Roman Dušek