e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Autodrom čeká o víkendu vrchol sezóny

publikováno: 25.8.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký okruh přivítá o víkendu 28. až 30. srpna 28. ročník svého nejprestižnějšího a nejnavštěvovanějšího podniku každoročního kalendáře Czech Truck Prix, jehož součástí je také The Most Truck Festival. Podpoře tuzemských fanoušků se těší zejména domácí jezdec Adam Lacko a jeho tým Buggyra Racing, který vloni vybojoval celkové třetí místo.

 

Vzhledem ke zrušení dvou úvodních závodních víkendů European Truck Racing Championship (ETRC)   mostecký podnik přebírá úlohu zahajovacího podniku letošní zkrácené sezony. Týmy ETRC už v Mostě v červnu testovaly techniku. Možnosti prověřit kondici svých tahačů využilo 12 jezdců z devíti týmů v čele s šestinásobným evropským šampionem a obhájcem loňského titulu Jochenem Hahnem z Německa s novým vozem IVECO S-WAY R. Na nejvyšší příčky pomýšlí také český tým Buggyra Racing, který má pro letošní sezonu několik nových želízek v ohni. Zkušeného Adama Lacka, který by rád k titulu evropského šampiona z roku 2017 přidal další, doplní mladá krev. Devatenáctiletý talentovaný Francouz Téo Calvet a dcera majitele týmu Martina Koloce Aliyyah, která oslavila 1. července teprve šestnácté narozeniny.

Pátek je vyhrazen tréninkům a kvalifikacím. Sobotní a nedělní program je téměř identický. Trucky v sobotu odjedou kvalifikaci a první dva závody, v neděli druhou kvalifikaci a zbývající dva závody. Doprovodné série pojedou první závod v sobotu a druhý závod v neděli. Závodní víkend zahrnuje: FIA European Truck Racing Championship, Renault Clio Cup Central Europe, Seyffarth Audi Sport R8 LMS Cup, MAXX Formula, Tourenwagen Legenden a Tourenwagen Revival. Opět provází závody Truck Festival, akce určená nejen pro profesionály, ale pro všechny milovníky velkých aut. V sobotu večer se na velkém závodním okruhu uskuteční spanilá jízda. Pokud patříte mezi příznivce kamionů, můžete si pro víkendové závody vyhledat ubytování Most.

I této akce se však dotknou anticovidová opatření. Pořadatelé museli rozdělit areál autodromu do pěti sektorů. V paddocku se budou pohybovat jezdci, týmy, delegáti FIA, komisaři a nutný personál. Pro fanoušky jsou vyčleněny čtyři sektory na diváckém svahu, každý pro 1 000 osob. „Lidé nemohou během dne sektor opouštět, proto bude každý vybaven stánky s občerstvením a toaletami. S tím souvisí i zrušení doprovodného programu. Jsme takovou pokusnou vlaštovkou, drtivá většina dosud odjetých závodů u nás byla bez divácké kulisy,“ upřesnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti Autodrom Most Jana Svobodová.

Článek obsahuje P.I.

Foto: Autodrom Most.