e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské medúzárium je otevřené, chová 160 tvorů

publikováno: 25.1.2023, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Osm akvárií, barevné podsvícení, atmosférická hudba, a především na sto šedesát medúz osmi různých druhů - to nabízí nově otevřená expozice mořských medúz. Otevřela se v závěru minulého týdne v Chomutově v zooparku. Nabízí i komentované prohlídky.

Chomutovský zoopark je první zoologickou zahradou v ČR, která má vlastní medúzárium. Návštěvníky potěší jistě fakt, že do medúzária se nevybírá žádné zvláštní vstupné, stačí platná vstupenka do zooparku. Uvidí v něm osm akvárií, vyrobených na zakázku až v Japonsku. V každém z nich je umístěn jiný druh medúzy, od drobných a takřka průhledných lactoide přes neustále pulsující cannonball až třeba po desítky centimetrů dlouhé talířovky kompasové. Všechny druhy navíc ještě o něco povyrostou. „Pořídili jsme do expozice spíš mladší jedince, aby návštěvníci mohli sledovat, jak rostou,“ prozradila ředitelka zooparku Věra Fryčová. Do budoucna zoopark uvažuje také o pořízení pohodlných křesel, protože pohled na medúzy vznášející se ve vodě je skutečně uklidňující.

V souvislosti s otevřením nové atrakce přichystal zoopark také komemntované prohlídky. Začínat budou vždy v celou hodinu, od 9,00 do 16,00 hodin s výjimkou poledne. Počet míst ve skupině je omezen na dvacet lidí, registrujete se proto na telefonním čísle spodní brány - 703 149 043. Medúzárium je možné navštívit i bez rezervace, jen je třeba počítat s tím, že hlavně na začátku prohlídek bude v pavilonu více lidí.

Foto: Zoopark / Pavlína Skopová