e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam na podzimní výlet? Přece do zoologické!

publikováno: 22.11.2022, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Čas na výlet není jen na jaře a v létě. I podzimní měsíce nabízejí spoustu zážitků a naprosto úchvatných okamžiků v krajině plné barevného listí a mlhové peřiny. Pokud hledáte tipy na akční výlety (nejen) s dětmi, zoologická zahrada je jasnou volbou. Že to máte do ZOO daleko? Nebojte, v ČR jich je tolik, že se určitě nějaká najde i ve vašem okolí.

Pojďme se podívat alespoň na pár zoologických zahrad na zajímavých místech, kde se dá klidně strávit celý víkend nebo klidně i týden poznáváním okolí.

Zoologická zahrada Praha
Začneme rovnou u nejznámější ZOO u nás a u jedné z nejkrásnějších v celé Evropě. Zoologická zahrada Praha se nachází u Trojského zámku, který sám rozhodně stojí za prohlídku. ZOO Praha se rozkládá na ploše kolem 50 hektarů a najdeme zde 5 500 zvířat ve 14 pavilonech a 150 expozicích. O jejich spokojený život se zde stará přes 250 zaměstnanců.
Pokud plánujete vyrazit do pražské ZOO, připravte se na to, že se jedná o celodenní výlet – to platí zvlášť, pokud vyrážíte s dětmi.
Vstupné do pražské ZOO je 250 korun za dospělou osobu a 200 korun pro studenty a děti. Rodinné vstupné vychází na 800 Kč. Otvírací doba se mění v závislosti na ročním období. V říjnu můžete zvířátka obdivovat do 18 hodin.

Zoologická zahrada Ostrava
ZOO v Ostrava se té pražské v lecčems podobá. Má podobnou rozlohu i počet zvířat a za svou pražskou sestřičkou příliš nepokulhává ani v nádherných podmínkách, které návštěvníkům i zvířátkům nabízí.
Ostravská ZOO je velmi úspěšná také v odchovu mláďat a daří se zde odchovat i náročné a vzácné druhy zvířat.
Vstupné stojí 130 korun pro dospělé, 90 korun pro studenty a děti, mimo sezónu zaplatíte o něco méně. Na rozdíl od pražské zoo mají do té ostravské pejsci vstup zakázán.
Chcete poznat i ostatní krásy Ostravy a jejího okolí? Nezapomeňte si rezervovat ubytování.

Zoologická zahrada Plzeň
I západní Čechy mají svou velmi zajímavou ZOO. Ta plzeňská je druhou nejstarší v ČR, v roce 2022 oslavila své 95. narozeniny. V ZOO najdete nejvíc živočišných druhů ze všech českých zoologických zahrad – v roce 2018 to bylo konkrétně 1 192 různých druhů, a to na rozloze 21 hektarů.
Za zmínku rozhodně stojí také zdejší botanická zahrada a exotická akva-tera. I do plzeňské ZOO si rezervujte raději alespoň 5 hodin času, ať ji projdete v klidu a můžete si užít všech jejích krás a zajímavostí. Vstupné se pohybuje v rozmezí 140 až 190 korun a ZOO má otevřeno po celý rok.

Zoologická zahrada Hodonín
Také jižní Morava má co nabídnout. Kromě brněnské ZOO za zmínku stojí i ta v Hodoníně. V této ZOO můžete poznat přes 100 druhů zvířat na rozloze 8 hektarů. Celkem zde najdete přes 400 kousků jednotlivých živočichů, včetně kočkovitých šelem a primátů.
Vstupné se pohybuje v rozmezí od 100 do 150 korun. Za rodinné vstupné zaplatíte 400 až 500 Kč v závislosti na sezóně.

P.I.

Foto: Unsplash.com