e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Poslední odstávku mají obyvatelé Litvínova za sebou, velká rekonstrukce napáječe skončila

publikováno: 22.8.2022, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Litvínované mají za sebou druhou a zároveň poslední letošní celoplošnou odstávku teplé vody. Krátkodobou odstávku si vyžádaly činnosti v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce hlavního napáječe, konkrétně přepojování potrubí z provizorního na novou část.

„Díky vynikající organizaci, pracovnímu nasazení našich provozních zaměstnanců a spolupráci zhotovitele., se podařilo zkrátit odstávku s jednodenním předstihem, oproti plánovanému harmonogramu,“ sdělil Petrem Horák, ředitel, společnosti Severočeská teplárenská.

Rekonstrukce tepelného napáječe do Litvínova trvala tři roky. Byla rozdělena do 3 etap, přičemž započala v roce 2020. Poslední etapa bude dokončena právě letos. Obnova napáječe spočívala ve výměně vstávajícího potrubí 2 x DN 500 za potrubí 2 x DN 400 v pozemním provedení. Jednalo se o úsek o celkové délce cca 6 761m. V současné době probíhají dokončovací práce.

„Rekonstrukcí litvínovského napáječe, do níž jsme investovali téměř 270 miliónů korun, docílíme prodloužení životnosti potrubí o dalších cca 40 let. A také se zase o něco blíže posuneme k naší vizi Teplo 2050,“ dodal Horák.