e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 24. až 26. června

publikováno: 22.6.2022, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

S blížícími se prázdninami ožívají zámky - pozveme vás na pohádky, muzikál i noční procházku. Přidáme také několik hudebních festivalů - v Mostě, Kadani, Horním Jiřetíně nebo Březně. Freibergem projde hornický průvod, v Hrobu budou Vánoce a v Jirkově závody gumových kachniček.

Otevření nových výstav
Dům Sokolů z Mor, jedna z nejzajímavějších historických budov Loun, se v pátek 24. června otevře po rozsáhlé rekonstrukci veřejnosti. Najdete v ní dvě nové expozice - jedna vrací návštěvníky pomocí fotografií o sto let zpět, druhá až do pravěku. O jaké půjde a kdy si je můžete prohlédnout se dočtete v článku Lounské muzeum otevírá po rekonstrukci Dům Sokolů z Mor

Benedikt Music Open
Hudební festival na mosteckém Benediktu se koná v sobotu 25. června od 15,00 hodin. Zahrají kapely Annabelle, Barbora Poláková, Divokej Bill a Rybičky 48. Vstupné 450 Kč na místě.

Vysmáté léto
Další hudební festival na vás čeká v Kadani pod hradbami. Vysmáté léto bude bude začínat pátečním rockovým program a pokračovat v sobotu popem. V pátek od 16,00 hodin zahrají Horkýže Slíže, Harlej, Vypsaná Fixa, Jamaron, Electric Lady, v sobotu se začíná ve 13,00 hodin a uslyšíte Olympic, Lenny, Emma Smetana a Jordan Haj, Kapitán Demo, Ben Cristovao a Sima. Na sobotu je navíc připraven již od 10,00 hodin doprovodný program pro děti s kouzly a zábavou. Vstupenky na jeden den 790 Kč, na oba 990 Kč.

Neckyáda
Obec Želenice na Mostecku pořádá v sobotu 25. června Neckyádu. Prezentace netradičních plavidel bude od 9,00 hodin před obecním úřadem a jejich start potom od zahrádek v jednu odpoledne. Jejich doplutí se očekává ke stadionu po půl hodině. Poté bude pokračovat zábavný program s kapelou 3D, Michal David Revival a Bourbon Acoustic. Pro děti kolotoče, skákací hrad, dílničky a další.

Cykloden
Po nově otevřené cyklostezce mezi Březnem, Droužkovicemi a Spořicemi, o které jsme psali zde, se můžete projet v neděli 26. června. Kontrolní stanoviště pro získání razítka budou v infocentru Březno, v kulturním domě Droužkovice a u kostela svatého Bartoloměje ve Spořicích, a to od 10,00 do 14,00 hodin. S vyplněným cyklopasem pak můžete dorazil na droužkovické koupaliště. Od 11,00 do 16,00 hodin si můžete vyzkoušet cyklistické dovednosti, poslechnout si hudbu, podívat se na biketrialovou expozici a opéct si buřty.

Nové varhany
Kostel sv. Petra a Pavla v Březně na Chomutovsku má obnovené varhany. Poprvé slyšet je můžete v neděli 26. června. Od 10,00 hodin se koná mše svatá s požehnáním varhan a hudebním doprovodem souboru Musica Figuralis a sborem Olio z Olomouce. Od 14,00 hodin se pak koná slavnostní varhanní koncert, kdy zahraje olomoucký varhaník Jan Gottwald.

Porcelánové trhy
Od čtvrtka 23. do soboty 25. června potrvají letní porcelánové trhy v porcelánce v Dubí v Tovární ulici. Ve všední dny je otevřeno od 9,00 do 15,00 hodin, v sobotu do 14,00 hodin.

Hrobské slavnosti
V pátek 24. června můžete oslavit v Hrobu na Teplicku Vánoce. Se vším všudy, nanečisto, kdyby to v zimě zas nemělo vyjít - říkají pořadatelé. Krom andělů, Mikulášů, Ježíšů a Santů zahrají Pavel Houfek, Hambaeros, Pokáč a Hitshakers. V sobotu pak slavnosti pokračují v historickém duchu. Těšit se můžete na divadlo, žongléry, stavbu živého erbu města, zahrají Náhrob sobě, Dudáci, Poslední šance Míry Ošance a Jockers.

Metalboří
Rockový benefiční festival se koná v Horním Jiřetíně na Litvínovsku. Začátek je v sobotu 25. června od 11,00 hodin. Hrát budou kapely Iron Maiden Revival, Kaar, Apple Juis, Stará škola jinak, DPK, Definitivní enetentýk a další. Vstupné na místě 350 Kč.

Závody gumových kachniček
Benefiční akce Cesta proti bolesti se koná opět v Jirkově, a to 25. června na náměstí Dr. E. Beneše. Letos bude pomáhat Majdě, Nikolce a Kačce a závodit se bude netradičně - s gumovými kachničkami na řece Bílině. Závody začínají v 15,00 hodin pro děti, v 17,00 hodin pro dospělé. Doprovodný program začne již ve 14,30 hodin a čeká vás Matouš Linda, Barbucha, Potěr, Kabát band CV, divadlo 100 opic, Izzy a na závěr kapela Zfleku. Startovné pro děti 50 Kč, pro dospělé 200 Kč.

Legendy rallye
V Teplicích připomenou závody Rallye Sklo Union Teplice. Start je v sobotu 25. června v 11,30 hodin na náměstí Svobody, už od osmi si ale můžete závodní auta prohlédnout. Trasa závodu povede přes Dubí, Hrob, Osek, Dlouhou Louku, Nové Město, Cínovec a Krupku do cíle u Hypernovy v Sobědruhách. Tam auta dorazí mezi 14. a 15. hodinou.

Den pro skřítky
V Mederově domě, nedávno otevřeném novém muzeu v Žatci, si můžete přijít v sobotu 25. června vyrobit skřítka hospodáříčka. S sebou si vezměte ozdůbky pro skřítka na klobouček nebo vestičku a vymyslete mu jméno. Otevřeno je od 10,00 do 16,00 hodin, cena dílny 20 Kč.

Burza minerálů
Sbíráte minerály? Určitě se vydejte na velkou open air burzu v Mikulově v Krušných horách. Otevřeno bude v sobotu 25. června od 9,00 do 14,00 hodin na parkovišti u vleků. Vstupné pro návštěvníky dospělí 70 Kč, děti 30 Kč.

Řezbářské sympozium
Od pondělí do soboty 25. června probíhá na sportovním areálu ve Strupčicích řezbářské sympozium. Na dřevěných sochách pracuje sedm řezbářů. Můžete se na jejich práci po celý týden přijít podívat, vernisáž bude v sobotu od 14,00 hodin.

Dnes nevařte!
... říkají v Postoloprtech a zvou v sobotu 25. června do předzámčí. Čekat vás tam bude pečené selátko, zvěřinový guláš, sladkosti. A pro děti pak kolotoč, střelnice a další atrakce, hrát bude skupina TFC Blues Gin. Vstup je zdarma.

Stebno rok poté
Před rokem se Stebnem na Podbořansku přehnala ničivá bouře. Okrašlovací spolek Stebno 2020 ve spolupráci s Osadním výborem Stebno teď zve všechny dobrovolníky a příznivce obce jako poděkování na akci Stebno rok poté se zahájením léta. Program začíná ve 14,00 hodin a připraveno je překvapení pro děti, divadlo NaOko Chomutov, kapela Blue Job Band, taneční vystoupení a karaoke.

Březnoukej
Country a folk bude znít v sobotu 25. červn na tradičním festivalu Březnoukej v Březně na Chomutovsku. Hrát se bude v parku od 14,00 hodin a vystoupí Michal Tučný Revival Plzeň, Pavel Kaiser Band, Poutníci, Vojta Nedvěd a Pontiac. Vstupné pro dospělé 150 Kč, děti do 15 let zdarma, senioři 100 Kč.

Živé Teplice
Sousedská slavnost s trhy, hudbou, divadlem a dílnami - to jsou Živé Teplice v Šanovském parku. Konat se budou v sobotu 25. června od 14,00 do 20,00 hodin. Čekají vás koncerty v mušli, představení na trávníku a řada lokálních prodejců a občerstvení.

Nová štola
v Mikulově v Krušných horách na Teplicku se v sobotu 25. června otevře nová prohlídková trasa do podzemí, štola nazvaná Milá Paní. Prozatím bude zpřístupněna kratší trasa, začátky prohlídek vždy v 10,00, 12,00, 14,00 a 16,00 hodin.

Bergstadtfest
Máme pro vás i jeden tip na výlet do Saska. V hornickém městě Freiberg si připomínají zdejší stříbrnou horečku na velké slavnosti. V centru bude otevřen historický trh s řadou vystoupení, zábava pro děti, koncerty. V neděli v 10,45 hodin prochází starým městem velký tradiční hornický průvod. Kompletní program na www.bergstadtfest.de.

Divadlo na Hněvíně
Tento víkend pokračuje Divadelní léto na Hněvíně v Mostě. Až do neděle se každý večer hraje Noc na Karlštejně a v neděli od 14,00 hodin pak pohádka Lotrando a Zubejda.

Muzikály na zámku
Koncertní verzi muzikálu Rebelové můžete vidět v pátek od 20,00 hodin na nádvoří teplického zámku.
Další muzikál se chystá na páteční večer na zámku Krásný Dvůr na Podbořansku. Tam můžete pod širým nebem vidět slavnou Noc na Karlštejně.

Pohádky na zámku
V Korozlukách na Mostecku zase Divadlo rozmanitostí zahraje novou inscenaci Don Quijote. Začátek v neděli 26. června od 17,00 hodin, vstupné 200 a 100 Kč.
V zámecké zahradě v Duchcově zase mohou děti vidět v pátek 24. června od 21,00 hodin pohádku Princezny na vdávání v podání Divadla M.

Procházka parkem
Večerním zámeckým parkem v Krásném Dvoře se můžete projít v sobotu 25. června. Od 20,30 hodin vás čeká asi šestikilometrová komentovaná vycházka. S sebou baterku a dobré boty. Vstupné 160 Kč, děti 130 Kč.

Hasičské slavnosti
Dobrovolní hasiči z Hory Svatého Šebestiána na Chomutovsku slaví 140 let od založení sboru. Oslavy se konají 25. června od 14,00 hodin na náměstí. Připravena je spanilá jízda hasičů i ukázky, vystoupí Maruška je pryč, Lucie Třešňáková a Jakub Machulda. Program vyvrcholí před desátou ohňostrojem a končí afterparty. Po celý den zábava pro děti, hasičská pěna a výstava hasičské techniky.

Závody na autodromu
Mezinárodní mistrovství Německa silničních motocyklů míří do Mostu během víkendu od 24. do 26. června. Na jezdce v osmi třídách čeká devět levotočivých a 12 pravotočivých zatáček na 4,21 km dlouhé závodní trati Autodromu Most. Dále se pojedou také Yamaha R3 bLU cRU Cup, Austrian Junior Cup, Twin Cup a Pro Superstock Cup. 

Foto: Don Quijote na mosteckém jezeře, Divadlo rozmanitostí Most.

Další akce můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí