e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 23. až 25. července

publikováno: 21.7.2021, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Co zkusíte tento víkend? Můžete si vyrobit sochu, vydat se na božídarskou pouť, oslavit řeku, ochutnat regionální vína, projet se pohádkou, nahlédnout do mlýna nebo nechat unášet poetikou Rozmarného léta.

Den Ohře
V Klášterci nad Ohří se slaví Den Ohře. Bohatý program pro celou rodinu začíná v letním kině v sobotu 24. července v 10,00 hodin. Vystoupí například Richard Calta, pokřtěn bude další díl Putování s Ohřinkou a děti čekají zábavné soutěže a vystoupení. Podrobnosti o programu se dočtete v článku

Vinné trhy
V Březně u Chomutova se v sobotu 24. července konají vinné trhy. Vinaře s jejich stánky potkáte v parku v centru obce od 14,00 do 22,00 hodin. K pohodě přispějí skupiny Sillentium 24 a Zlej sen, chybět nebude ani občerstvení, aby bylo víno čím zakousnout. Představení se regionální vinaři z Chomutovska, Lounska a Mostecka. 

Prohlídky ve skanzenu
Archeologický skanzen Březno u Loun pořádá po celé prázdniny komentované prohlídky Archeologické léto. Začínají vždy v sobotu a neděli od 10,00 a 14,00 hodin a není třeba se na ně předem objednávat.

Anenská pouť
Na Božím Daru v Krušných se koná o víkendu Anenská pouť s množstvím doprovodných akcí jako je otevření kostela či řezbářský plenér. Na pouti nebudou chybět stánky s krušnohorskými produkty a dobrotami, hrát bude flašinet, připraveny jsou řemeslné dílny. Anenská pouť se koná 24. července od 10,00 hodin na božídarském náměstí. Článek o dalším víkendovém programu připravujeme.

Safari v pohádce
V pátek a sobotu odpoledne a večer vyráží chomutovským zooparkem Pohádkové safari. Výlety do parku plného pohádkových postav začínají po oba dny ve 14,00 hodin. Podrobnosti a informace o vstupenkách najdete v článku.

Divadlo na tvrzi
Ve čtvrtek 22. července se téměř na tři týdny otevřou brány romantické Tvrze Divice nedaleko Loun s tradiční letní scénou. Kromě prohlídek samotné tvrze a panské zahrady jsou na každý večer připravena představení s hereckými hvězdami nebo koncerty, a to až do srpna. Více o programu se dozvíte na webu https://www.tvrzdivice.cz/.

Bitva o Chomutov
Město Chomutov si letos připomíná výročí dobití města husity. Celodenní tématický program Uhájíme Chomutov bude probíhat v městském parku v sobotu 24. července od 10,00 do 18,00 hodin.

Rozmarné léto
Divadelní spolek Kašpar přiváží do Chomutova na Kamencové jezero říční lázně Antonína Důry. Akce je součástí festivalu Otevřeno. Původně mělo jít o dvě představení, pořadatel však informoval, že divadlo odehraje pouze nedělní představení Rozmarný večer v neděli 25. července od 20,30 hodin.

Kinematograf a dětský den
Kinematograf bratří Čadíků se stěhuje do Postoloprt do zámecké zahrady. Tam kino ještě ylepší o živou hudbu. Každý den si poslechnete jednu regionální kapelu a poté uvidíte film. Kinematograf v Postoloprtech promítá od 21. do 24. července. Jaké filmy a kde uvidíte se dočtete v článku. V sobotu od 13,30 hodin si na své přijdou i děti, pro které jsou na celé odpoledne připraveny atrakce, dětská show a pohádkový muzikál Lotrando a Zubejda.

Žatecké sochání
Chcete si vyzkoušet práci sochaře? Zajděte v sobotu 24. července od 13,00 hodin do Křižovy vily v Žatci, kde se vám bude věnovat sochař Josef Šporgy a naučí vás sochat do Ytongu.

Prohlídky ve mlýně
O víkendu bude přístupný návštěvníkům Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku. Prohlídky se konají po oba dny od 14,00, 15,00 a 16,00 hodin. V sobotu uvidíte navíc v chodu Křižíkovu rozvodnici a v neděli mlýnské stroje.

Hudba a festivaly
V sobotu 24. července ve 13,00 hodin začíná na Střelnici v Kadani festival Hudba Kadaně. Hrát budou The Rage Machine, Trepifajxl, Idio and Idio, Švihadlo, Hi Jack, N.V.Ú. Na Studentském náměstí pak v  neděli od 16,00 hodin zahraje kapela Louka Band.
Vypsaná Fixa, společně s kapelami Koonda Holla a Doctor Victor hraje v pátek 23. července na letní scéně na teplickém letišti.
V Klášterní zahradě v Žatci koncertuje v pátek od 19,00 hodin folková kapela Průvod a na náměstí v podloubí u klubu Devítka od 18,00 hodin kapela Šoury roury.
V teplické šanovské mušli hraje v rámci lázeňských koncertů v sobotu 24. července od 16,30 hodin Big Band Zdenka Tölga.
Kapela Saiwala zavítá v pátek 23.července od 18,00 hodin do kavárny The Most Café pod magistrátem v Mostě.
V Třebívlicích ve vinařství zahraje v pátek 23. července kapela Mňága a Žďorp. Den před tím, ve čtvrtek zde koncertuje skupina Lucie.

Foto: Zoopark Chomutov.