e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den Ohře bude letos v Žatci a putovní

publikováno: 19.7.2022, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Tradiční prázdninová akce Destinační agentury Dolní Poohří letos nabídne návštěvníkům program v nové podobě. Den Ohře se posouvá po toku řeky do Žatce a bude putovní. Konat se bude přímo u řeky v sobotu 23. července a chybět samozřejmě nemohou Ohřinka s Ohřínkem, maskoti Dolního Poohří.

„V minulých letech jsme pořádali zábavný program na jednom místě, letos jsme zvolili zcela nové pojetí. Chceme návštěvníky vytáhnout na výlet,“ říká ředitel agentury Ing. Lukáš Pichlík. V sobotu 23. července proto bude především pro rodiny s dětmi připraveno šestikilometrové putování podél řeky Ohře. Trasa účastníky zavede ze Žatce k Libočanům, směrem na Stroupeč a také k bývalému Dreherovu pivovaru. 

Start putování bude od 10 hodin u cyklostezky na levém břehu řeky v Žatci naproti loděnici. Parkování je možné u žateckého koupaliště, pak stačí jen přejít lávku pro pěší. Na místě dostanou účastníci kartičku, na které bude místo pro sedm razítek. Ta mohou nasbírat po splnění zábavných úkolů po cestě. „Všichni, kdo se vrátí s kartičkou, obdrží od Ohřinky a Ohřínka účastnický list a postoupí do losování. Pro dva výherce máme poukazy na zážitky v Dolním Poohří pro celou rodinu,“ láká ředitel agentury. Žádná registrace předem není nutná. V cíli pak děti pobaví balónkové divadlo agentury H.A.N.D.

Den Ohře patří mezi pravidelné akce, pořádané Destinační agenturou Dolní Poohří. Putuje po jednotlivých městech podél řeky Ohře, v Žatci se naposledy konal v roce 2017.