e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 20 až 22. srpna

publikováno: 18.8.2021, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Předposlední prázdninový víkend si můžete užít na rodinných festivalech v Lounech nebo Teplicích, vydat se po stopách draka, za chmelem nebo cyklovlakem do hor. Přidáme flerjarmark i historický jarmark, farmářskou slavnost, výstup na maják a spoustu hudby.

Flerjarmark
V Jirkově bude mít svou premiéru flerjarmark, tedy trh s rukodělnými výrobky. Bude se konat v sobotu 21. srpna v nedávno zrekonstruované a otevřené jirkovské synagoze v ulici 5. května. Otevřeno bude od 10,00 do 16,00 hodin a prodej doprovodí hudební produkce.

Po stopách draka Severuse
Vydejte se s dětmi pátrat po stopách draka Severuse v Březně na Chomutovsku. V sobotu 21. srpna odpoledne je čeká dobrodružná stezka s úkoly, zábavou, opékáním buřtů a dětskou diskotékou. Dětské odpoledne připravuje už podruhé obec Březno společně se Severočeskými doly. Více v článku

Ohřecká Osmička
Předposlední etapa seriálu seriálu Ohřecká Osmička odstartuje v neděli 22. srpna z Kryr. Sportovce zavede za krásnými rozhledy.  V 10,00 startují chodci a děti do 12 let, o půl hodiny později startuje běžecká soutěž. Přihlášky jsou k dispozici na https://www.dolnipoohri.cz/ohrecka-osmicka/.

Cyklovlakem do Krušných hor
Tuto sobotu 21. srpna vyjíždí poslední letošní historický cyklovlak na trase z Klášterce nad Ohří přes Kadaň a Chomutov do Vejprt. Odjíždí v 8,45 hodin a na horách je v půl jedné, zpátky se pak vrací ve 14,00 hodin. V Křimově malá zastávka na občerstvení a opékání špekáčků. Jízdné 50 Kč jedním směrem. 

Letní biograf v Hrobě
Divadlo V Pytli z Hrobu přichystalo na poslední dva prázdninové víkend promítání v improvizovaném letním kině. Na divadelním dvorku uvidíte v pátek 20. srpna krušnohorskou rockovou pohádku Návrat cínové hole a následující pátek film o posledních letech svůdce žen z Duchova Giacomo – živá legenda. Areál se otevírá v 18,00 hodin, začátek promítání ve 20,30 hodin. Vstupné 100 a 50 Kč.

Výstava vojenské techniky
V Oseku v areálu Luka bude o víkendu 21. a 22. srpna probíhat výstava historické vojenské techniky. V sobotu si ji můžete přijít prohlédnout od 9,00 do 18,00 hodin, v neděli do 15,00 hodin.

Výlet za chmelem
Místa zblízka pořádají výlet Za chmelem na Podbořansku. Povede ji Lucie Radová z Národního památkové ústavu a dozvíte se zajímavosti o pěstování chmele v tomto kraji. Sraz je 21. srpna v 10,00 hodin u kapličky v Liběšovicích. Cesta potrvá asi dvě hodiny, je zdarma.

Posvěcení kostela
Již jsme vás informovali, že na začátku léta skončila rozsáhlá mnohaletá rekonstrukce kostela františkánského kláštera v Kadani. V sobotu 21. srpna od 10,00 hodin se uskuteční slavnostní posvěcení kostela s varhanním doprovodem. 

Na maják
Další prázdninové večerní prohlídky chmelového majáku v Žatci jsou připraveny na sobotu 21. srpna. Od 19,00 hodin se můžete na vrchol vydat s
národem Homolupulů za doprovodu harmonikáře.

Antivirus
Festival Antivirus live v Lounech navazuje na loňský ročník festivalu Antikotel, který se z důvodu pandemie nemohl uskutečnit v jeho tradiční podobě. Konat se bude 20. a 21. srpna v restauraci Stromovka a pod oblouky inundačního mostu. Nabídne pestrou směs žánrů a sobotní program od 10,00 do 15,00 hodin bude patřit dětem. Hudební program začíná v pátek v 18,00 hodin a v sobotu v 15,00 hodin. Vstupné v pátek 150 Kč, v sobotu 200 Kč, děti do 13 let zdarma.

Otevřený mlýn
Tento víkend bude opět otevřen Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku. Sobotní i nedělní prohlídky začínají ve 14, 15 a 16 hodin a budou rozšířené o ukázky chodu strojů. 

Zámecké sklepy
Speciální prohlídky běžně nepřístupných prostor zámku v Duchcově se konají v sobotu i neděli a začínají v 10,00, 12,30 a 15,00 hodin. Termín a čas si můžete zarezervovat na tel. čísle: +420 417 835 301. 

Divadlo na zámku
Na zámku v Klášterci nad Ohří se uskuteční v pátek večer dvě divadelní představení spolku Jiří Poděbrady. Od 18,00 hodin začíná pohádka O krásné paní a lněné kytli a ve 20,30 hodin v parku pohádka pro dospělé Radúz a Mahulena.

Zámeckým parkem
V sobotu 21. srpna se můžete vydat v Krásném Dvoře na procházku zámeckým parkem za soumraku. Vychází ve 21,00 hodin a potrvá asi 2 hodiny.

Živé Teplice
U Šanovské mušle v Teplicích se v sobotu 21. srpna koná festival Živé Teplice. Šestý ročník festivalu začne ve 14,00 hodin. Připraven bude lokální trh, občerstvení, dětský koutek, jóga pro děti, výstava obrazů, autorské čtení, vystoupí Panoptikum Maxe Fische. V mušli zahrají Galiani Gypsy Jazz, Gorily v mlze, Justin Lavash.

Zábavné odpoledne
V areálu letního kina v Kryrech na Podbořansku se koná v sobotu 21. srpna od 14,00 hodin zábavné odpoledne plné soutěžních disciplín a dobrodružství. Vstup zdarma, pro děti buřt a malinkovka.

Konec prázdnin ve Valči
V zámeckém parku ve Valči se můžete už 21. srpna rozloučit s prázdninami. Od 14,00 hodin je připraveno divadlo, klaun, soutěže pro děti, country kapela, od 20,00 hodin pak zábava s Doupováky.

Člověk v přírodě
Na lounském výstavišti proběhne od pátku do neděle výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb, a zároveň výstava Řemesla a kreativita. V exotickém pavilonu najdete hady, želvy, exotické ptactvo, v chovatelském máte možnost vidět i zakoupit drobná domácí zvířata. Otevřeno od 9,00 do 17,00 hodin, v neděli zároveň krajská výstava psů. Vstupné 60 Kč, děti a senioři 40 Kč.

Farmářský festival
Klášter v Dolním Ročově na Lounsku a jeho okolí ožije v neděli farmářským festivalem. Čekají vás stánky farmářů i výrobců, občerstvení, hudební vystoupení v kostele a rajské zahradě, komentované prohlídky kláštera, výstavy, promítání filmů, dětské dílničky. Festival se koná v neděli 22. srpna od 13,00 hodin do večera.

Patokryjská vlna
Obec Patokryje na Mostecku pořádá zábavné odpoledne, spojené se soutěží Šedesátá léta. Registrace čtyřčlenných družstev od 15,00 hodin, večer zahrají Karel Kahovec, The Beatles Revival a na závěr Ein Lukesle Buntes.

Jarmark v klášteře
V sobotu a neděli se na nádvoří cisteriáckého kláštera v Oseku bude konat historický jarmark. V sobotu bude otevřen od 10,00 do 18,00 hodin, v neděli od 9,00 do 17,00 hodin. Zazní středověká hudba, uvidíte divadelní představení, pohádky, historické tance a šermířská představení.

Dubské slavnosti
O víkendu slaví také město Dubí na Teplicku. Oslavy začnou v pátek 20. srpna v 17,00 hodi slavnostními fanfárami z kostela Panny Marie, kde poté vystoupí Felix Slováček. Sobotní a nedělní program bude probíhat ve sportovním areálu Dubí 2 od 13,00 hodin. V sobotu uslyšíte třeba Heidi Janků a Petra Bendeho, v nedli Václava Noid Bártu s kapelou.

Oslavy letců
70 let od založení 11. stíhacího leteckého pluku Žatec budou probíhat v sobotu 21. srpna na letišti Macerka u Žatce. Připraven je doprovodný program pro děti s kouzelníkem, začátek ve 14,00 hodin.

Hudba a festivaly
V sobotu 21. srpna koncertuje v Litvínově na Loučkách Jaromír Nohavica společně s Robertem Kusmierskim a Pavlem Plánkou. Vstupné 590 Kč.
Folkový Most se koná v pátek a sobotu na letní scéně na Benediktu v Mostě. V pátek 20. srpna od 15,00 hodin zahrají René Matlášek, Martin Jachym, Lenka Filipová a kapela Cop, v sobotu se začíná už ve 14,00 hodin a těšit se můžete na tyto účinkující: Milan Urza, Schovanky, Vlasta Redl a Jeho kapela, Vojta Kiďák Tomáško, Jan Poholod. 
V neděli 22. srpna zahraje ve františkánským zahradách v Kadani kapela Úlet, začátek v 16,00 hodin.
Hudební festival Bluesová Střelnice začíná v sobotu 21. srpna od 13,00 hodin u KD Střelnice v Kadani. Vstupné 170 korun.
Na plácku pod hradbami v Kadani zpívá v pátek 20. srpna od 17,00 hodin Ben Cristovao, Adam Ďurica a Sofian Medjmedj.
Na Kyselce v Bílině se v pátek od 16,00 hodin koná Revival Fest, na kterém uslyšíte třeba ZZT Top, Nirvanu nebo The Beatles. Vstupné na místě 300 Kč.
V městském parku v Chomutově si můžete v neděli od 15,00 hodin poslechnout promenádní koncert Big Bandu Zdenka Tölga.
V Letním kině v Žatci je v plánu druhý ročník hudebního festivalu NaFest. Startuje v sobotu 21. srpna a hvězdami jsou Marpko a TroubleGang. Vstupné na místě 500 Kč.