e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tip do Krušných hor: Autobusem až do Německa

publikováno: 18.6.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Po otevření česko-německých hranic se opět obnovil provoz příhračničních autobusových linek, které vás dopraví do saské části Krušných hor. Linky zajíždí do Olbernhau, Zinwaldu, Annaberg-Buchholz či Schmilky. Letošní novinkou bude spojení s Marienbergem z Chomutova.

Od pondělí 15. června jsou opět jezdí autobusové spoje z Litvínova přes Brandov až do Olbernhau (521), na Teplicku můžete vyrazit o Zinwaldu a Altenbergu (linky 398 a 360), z České Kamenice vás autobus dopraví do Schmilky (linka 435). Autobus z Vejprt do Annaberg-Buchholz (583) začne jezdit kvůli opravě silnice na německé straně až od července.

"Po několika jednáních se podařilo prodloužení současné autobusové linky 588 Chomutov – Hora Sv. Šebestiána do blízkého německého města Marienberg. Prodloužení autobusové linky zajistí přímé propojení významných sídel Chomutova a Marienbergu s napojením např. na autobusovou linku do Chemnitz," informoval krajský úřad. Nová linka s číslem 588 bude jezdit z Chomutova přes Horu svatého Šebestiána od 18. července, pětkrát v pracovní dny a čtyřikrát o víkendech. Od 20. června by měla být prodloužena také vlakovová turistická linka z Chomutova do Vejprt až do saského Cranzahl, informoval kraj. Jezdí vždy o víkendech. V jízdních řádech však zatím prodloužení uvedeno není.

Autobusové spojení je možné vyhledat na webu Dopravy Ústeckého kraje

Na fotografii náměstí v saském Annaberg-Buchholz.