e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 20. až 22. května

publikováno: 18.5.2022, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Pro rodiče máme tento víkend pozvánky na víno i jídlo, retro noc v muzeu nebo party na koupališti. Dětem můžeme nabídnout rytíře na slavnostech, hledání pokladu na hradě, pohádky na zámku nebo odpoledne s policisty... prostě dvacítka akcí pro skvělý víkend.

Muzejní noc
Zavzpomínat si na dětství nebo mládí můžete v pátek 20. kvěna na Muzejní noci, které pořádá žatecké muzeum. Program navazuje na aktuální výstavu Vzpomínky naší maminky, která je otevřena v hlavní budově. Právě tam se bude odehrávat večerní program. Otevřeno zdarma však budou mít i další muzea v Žatci. Více se dozvíte v článku Muzejní noc v Žatci bude mít retro podobu.

Chomutovské slavnosti
Chomutov chystá o tomto víkendu 21. a 22. května slavnosti, které připomenou 770. výročí první písemné zmínky o Chomutovu. Letošní novinkou bude vědomostní kvíz pro týmy z řad občanů města. Návštěvníci se mohou těšit na rytířské turnaje či hudební vystoupení. Po úspěchu adventních trhů se i tento program přesouvá do městského parku. Co vás tam čeká se dozvíte v článku Chomutov chystá o víkendu oslavy kulatého výročí

Ochutnávky vín
Den otevřených dveří s pravidelnou jarní ochutnávkou kolekce všech vín pořádá v sobotu 21. května České vinařství Chrámce na Mostecku. Čeká vás více než padesátka nejrůznějších vín, ale také prohlídky s průvodci a zábava pro děti. Jaká vína a jaký program? Dozvíte se v článku Chrámecké vinařství zve na jarní ochutnávku vín

Festival vína
V sobotu 21. května se uskuteční historicky první ročník festivalu vína na zámku Červený Hrádek. Představí se 16 vinařství výhradně z České republiky. Součástí akce bude také food zóna s nabídkou jídla a doprovodný kulturní program. Odpoledne zahraje k poslechu a tanci Cimbálová muzika Trnka. Večer pak vystoupí skupina Electro Swing Allstars. Programem bude provázet moderátor Luděk Holý a someliér Zdeněk Kintr. Vstupné je zdarma, festivalová sklenice za 100 Kč. Otevřeno od 12,00 do 22,00 hodin.

Den s policisty
Den pro celou rodinu pořádá Městská policie v Mostě na dětském dopravním hřišti ve Fibichově ulici. Program se koná 22. května od 13,00 do 16,00 hodin a moderuje ho Vlasta Vébr a Míša Doležalová. Děti čekají ukázky činnosti a výzbroje městské policie, Vězeňském služby, hasičů, dále trial show, hry a soutěže, školička správného pohybu a jízda na ponících. Vstup je zdarma.

Pětifest
Festival na záchranu zámku Pětipsy na Kadaňsku u Nechranické přehrady se koná 21. května. Zazpívá sbor Proradost, písničkář Jan Psohlavec, kadaňské kapely Nucený výsek a Hi Jack a na závěr Michal Šindelář s kapelou. Areál zámku bude otevřen od 13,00 hodin, hraje se od 14,30 hodin. Vstupenky stojí 150 korun, děti do 15 let zdarma. Na zámek se můžete z Kadaně dopravit Doupovskou drahou.

Alterfest
Hudební festival se koná v sobotu 21. května na letišti v Teplicích. První ročník začíná ve 13,00 hodin. Uslyšíte třeba domácí Už jsme doma, zpěvačku Mucha s kapelou, či La Banda de Contenedor. 

Rodinné vandrování
Obec Kalek po dvouleté přestávce opět připravila pro příznivce turistiky a milovníky Krušných hor oblíbenou tradiční akci Rodinné vandrování. V okolí Kalku budou v sobotu  21. května připraveny dvě turistické trasy 8 a 13 km a pro děti zábavná pětikilometrová Mimíkova cesta. Start bude v Kalku na obecním hřišti mezi 9. a 11. hodinou. Otevřen bude po celý den kalecký kostel, výstava o rašeliništích Krušných hor. V cíli bude hrát kapela, připraveno je občerstvení a autogramiáda sportovců. Startovné 50 Kč, děti zdarma.

Ztracený poklad
Den dětí s velkou hradní hrou pro malé dobrodruhy s hledáním ztraceného pokladu chystá na 21. května Horní Hrad u Stráže nad Ohří. Kromě toho vystoupí šermíři, divadlo, bude znít hudba a vyzkoušíte si lukostřelbu. Program probíhá od 10,00 do 17,00 hodin. Vstupné pro rodinu je 550 Kč.

Otevřená farma
Farma Kateřina v Hoře Svaté Kateřiny v Krušných horách se stala nejlepší ekofarmou roku 2022 a zve na Den otevřených dveří s předáváním ocenění. Koná se v sobotu 21. května od 10,00 hodin. Můžete vyrazit na komentované prohlídky farmy (od 11,00 a 14,30 hodin), bude připraveno občerstvení a ochutnávky regionálních potravin. Ze zábavného programu uvidíte kuchařskou show, ukázky zemědělské techniky, zvířata z farmy, připraven je i program pro děti a zahraje kapela Saphir. Program končí v 16,00 hodin.

Skutečná liga
Soutěž kapel v živém hraní - to je festival Skutečná liga v zámecké zahradě v Postoloprtech. Začíná 21. května v 15,30 hodin. Utkají se kapely Doggybag, Infinity, Rocks!, Bikini, Madam Royal a vše zakončí legenda 60. let The Primitives Group. Vstup je zdarma.

Letní sezóna
Ve Strupčicích zahájí v sobotu 21. května letní sezónu sportovní areál. Od 19,30 hodin je připraven večerní program se slavnostním odemčením bazénu, soutěže o volné vstupy. Program zakončí host večera Bohemia Sekt a slavnostní ohňostroj. Pivo a víno zdarma připraveno, vstupné 100 Kč.

První promítání
Letní amfiteátr v Lounech zve v sobotu 21. května na první filmové promítání. Od 21,30 hodin uvidíte film Deníček moderního fotra.

Železniční expozice
V sobotu 21. května od 9,00 do 16,00 hodin bude mít otevřeno železniční expozice Moldavské dráhy, umístěná v budově železniční stanice Osek město. 

Pouť do Svaté země
Večerní kostýmované prohlídky ve Františkánském klášteře v Kadani vás tentokrát zavedou do roku 1493 na cestu do Svaté země s Janem Hasištejnským z Lobkowicz. Hrané prohlídky začínají v neděli 22. května od 17,00 do 21,00 hodin, vždy v celou. Vstupenka stojí pro děti 150 korun, pro dospělé 220 Kč.

Food festival
Festival jídla se tento víkend koná v Kadani na Mírovém náměstí. V rámci čtvrtého ročníku na festival opět zavítají známí kuchaři v čele s Tomášem Kalinou. Z řad celebrit přislíbil svou účast David Suchařípa, hvězdou letošního ročníku bude Lukáš Neckář, autor projektu Color Sushi. Pro děti budou připraveny různé atrakce. Food kartu na ochutnávkové porce je třeba zajistit za cenu 290 Kč předem v infocentru, další občerstvení bude v prodeji. Otevřeno od 10,00 do 17,00 hodin.

Živá zahrada Korozluky
Pohádková neděle, plná loutkových divadel, tvorby a zábavy čeká děti v neděli 22. května na zámku Korozluky u Mostu. Připraveny jsou výtvarné dílny, výstava děl dětí, ukázky tanců, historické pouťové atrakce. Program potrvá od 10,00 do 17,00 hodin, divdadelní představení začínají v 10,30, 13 a 15 hodin. Vstupné pro děti je 60 Kč, pro dospělé 80 Kč.

Slavnost květů
Slavnost proběhne v sobotu 21. května od 12,00 hodin v krásném areálu zámku Valeč na úpatí Doupovských hor. Navštívit můžete multimediální expozice zámku a lapidária, pro děti jsou připraveny dílničky, divadla a soutěže. Součástí programu jsou pivní slavnosti s hudbou u pivovarských sklepů a také prodej květin. Zahrají Kralovanka, Lucie revival, Prague Queen, kapela H3K. Vstup zdarma.

100 let elektřiny
Byl to ten slavný den, kdy k nám přiveden elektrický proud... přesně tohle si připomenou ve Velemyšlevsi na Žatecku. Oslavy století elektřiny v obci se slaví v sobotu 21. května od 14,00 hodin. Obcí projde slavnostní průvod a dorazí TGM. Připraveny jsou živé obrazy z historie, šermíři i elektrická ohnivá show. Historickým autobusem se můžete v 11,00 hodin vypravit na prohlídku kostela sv. Martina v Minicích.

Březenský ro(ck)káč
Hudební festival v Březně na Chomutovsku začíná 21. května v 16,30 hodin. Hrát se bude v parku a zahrají revivalové kapely Nirvana, Kabát a Metallica. Vstupné pro dospělé 150 Kč, děti a senioři 100 Kč.

Další akce můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí

Foto: Město Kadaň.