e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek v Krásném Dvoře láká návštěvníky na hry v parku

publikováno: 18.1.2022, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

„Kdo si hraje, nesmutní!“ zní motto série zážitkových her v zámeckém parku v Krásném Dvoře. První, jejímž úkolem je připravit návštěvníky na zámecký ples, potrvá do konce ledna. Stačí si na bráně zámku vyzvednout pracovní list a pustit se dobrodružné cesty parkem.

"Všem na vědomost se dává, že na zámku se chystá velká sláva! Za měsíc čas pravý jest, aby se tu konal maškarní ples! Paní hraběnka s chotěm svým, dávají na vědomost svým poddaným, že kdo chce se zúčastnit zámeckého bálu, ten musí býti za kavalíra či dámu..." Tak uvádí zámek individuální zážitkovou hru, kterou spustil o víkendu. V parku jsou ukryty úkoly. Slova, která jejich splněním získáte, vám pomohou najít místo, kde vás taneční mistr naučí rokokový tanec zvaný contradanse. Pak se natočte při tanci pošlete video prostřednictvím facebookového profilu zámku.

Do parku se můžete vydat kdykoliv, herní list je připraven u brány. S sebou dobré boty a tužku.

Další dvě hry v zámeckém parku budou následovat. "Zima byla v historii obdobím společenských slavností, ať už plesů na vídeňském dvoře či venkovských masopustních rejů, leckdy rozpustilých, a proto se i zážitkové hry ponesou v tomto duchu," uvedla správa zámku. S novinkou v podobě indiduálních her přišla správa zámku během koronavirových omezeních, kdy návštěvníci směli jen do parku.

Foto: Zámek Krásný Dvůr.