e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Městská policie v Litvínově poděkovala za dar netradičním způsobem

publikováno: 17.8.2021, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nejzásadnější oblastí podpory letošního dodatku ke smlouvě o spolupráci mezi společností United Energy a městem Litvínov byla bezesporu prevence kriminality, kterou teplárna podpořila rekordní částkou ve výši 340 000 korun. Městská policie v Litvínově využila většinu prostředků na zkvalitnění a rozšíření kamerového systému, jenž má dosah i do Meziboří či Horního Jiřetína.

Až dosud dohlížela MP na pořádek ve městě pomocí 34 stacionárních kamer. Nyní má přístup k dalším čtyřem. Část věnovaných prostředků byla využita na rozšíření datového pole, aby bylo pořízené záznamy z kamer kam ukládat.

Za finanční dar poděkoval zástupcům společnosti United Energy, za přítomnosti představitelů města Litvínova, velitel litvínovských strážníků Martin Klika přímo v operačním středisku městské policie. Zde názorně ukázal a vysvětlil, jak dohledový systém funguje. „Za příspěvek velmi děkujeme. Kamerový systém zřetelně přispívá k bezpečí ve městě. Výrazně také šetří personální síly, které bychom jinak potřebovali pro kontrolu problematických lokalit. V případě potřeby zásahu strážníků máme k dispozici obraz situace z těchto prostranství,“ poděkoval Klika. 

„Pravidelně opakuji, že bezpečnost obyvatel je pro nás jednou z nejzásadnějších oblastí, kam směřujeme naši podporu, a jsem rád, že se v této záležitosti se zástupci města shodneme. Ani do budoucna se podobným projektům určitě bránit nebudeme,“ řekl Milan Boháček, generální ředitel United Energy.

Vedení teplárenské společnosti si prohlédlo nejen zázemí městské policie a operační středisko, ale také střelnici, kde strážníci trénují. Zde byly ředitelům předvedeny různé druhy zbraní, ze kterých si mohli sami střelbu na rozličné terče vyzkoušet.

„Myslím, že by se naše vedení u policie uplatnilo. Jsem překvapená, jak dobře jim střelba na cíl šla. Děkujeme veliteli strážníků, že nám tento zajímavý zážitek umožnil,“ reagovala s úsměvem Miloslava Kučerová, tisková mluvčí teplárny.