e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na 4. adventní víkend 18. až 20. prosince

publikováno: 16.12.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jak bude vypadat poslední adventní víkend? Trhy jsou povolené, svařák zakázaný, muzea opět zavřená, do divadla jen on-line, nemůžete do zoo, ale můžete do hor lyžovat.

Do pohádky
Divadelní představení Betlémská hvězda nabídne Docela velké divadlo v Litvínově v neděli 20. prosince od 17,00 hodin on-line na svém facebookovém profilu a také na stránce města Litvínov.

Vánoční inspirace
Inspiraci na vánoční výzdobu můžete v tento čas načerpat v zámku Valdštejnů v Litvínově, kde je otevřena expozice s netradičně nazdobenými stromky. V lounském Oblastním muzeu jsou zase v prodeji tradiční české vánoční ozdoby. Ovšem musíte to stihnout nejpozději ve čtvrtek, od pátku se opět zámky i muzea zavírají.

Betlémské světlo
V sobotu začnou skauti rozvážet po České republice Betlémské světlo, a to již po třicáté. První možnost přinést si ho domů budete mít již o víkendu. Podrobný přehled předávání pro vás připravujeme.

Lyžování
Skiareál Klínovec oznámil, že v pátek 18. prosince zahájí na severních svazích lyžařskou sezónu. Otevřeny budou tři vleky Dámská, CineStar Express, Suzuki a k nim přilehlé sjezdovky Dámská, Pařezovka a Přemostěná. Sezóna začíná také ve středisku Bublava.

Večerní botanická
Ve čtvrtek 17. prosince můžete naposledy (zřejmě už v tomto roce) navštívit Botanickou zahradu v Teplicích. Na poslední den je připraveno mimořádné otevření až do 19,00 hodin a vy si tak můžete prohlédnout tropický prales nebo poušť po setmění.

Koledy z radniční věže
V Žatci pokračuje distanční Advent, který v neděli 20. prosince od 17,00 hodin nabídne přímý přenos vystoupení Žateckých trubačů a poté Andělské koledy z radniční věže. Sledovat můžete na TV OK-Plus nebo na facebooku Infocentra Žatec a Divadla Žatec.

Farmářské trhy
Trh s farmářskými výrobky bude tentokrát v Teplicích na náměstí Svobody, a to v pátek 18. prosince od 8,00 hodin. Zimní farmářský trh se koná v sobotu 19. prosince od 8,00 do 12,00 hodin na 1. náměstí v Mostě.

Neděle v parku - ZRUŠENO!
Každou neděli od 12,00 do 16,00 hodin je otevřen Pavilon A v Lounech, před nímž se konají adventní trhy. Kavárna může obsluhovat pouze z okénka. 

Vánoční trhy
Trhy se letos konají jen v některých městech, není možné si v nich kupovat oblíbený svařák nebo si dát jídlo na místě, hodí se tedy spíš na nákup dárků, prodávat se budou také vánoční kapři.
V Mostě na Prvním náměstí potrvají trhy až do 22. prosince. Další vánoční trh můžete navštívit v Chomutově na náměstí 1. máje. Je otevřen denně od 9,00 do 18,00 hodin. Tradiční vánoční trhy se konají též na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem, a to až do 23. prosince. Několik vánočních stánků najdete například i na náměstí Svobody v Teplicích. V Jirkově se konají trhy na náměstí Dr. E. Beneše v neděli 20. prosince od 8,00 do 13,00 hodin. Stánky s vánočním zbožím jsou otevřené též v Kadani, a to od 14,00 do 18,00 hodin, končí v neděli 20. prosince. Na náměstí je umístěna Ježíškova schránka se zvoničkou a deskový betlém, u něhož se můžete vyfotit. Adventní trh v Lounech se koná na staré tržnici naprosti Husitskému kostelu, a to každou neděli od 9,00 do 16,00 hodin. Nabízí rukodělné výrobky, doplňky, šperky, oblečení, keramiku a podobně.

Valečský vánoční špacír
Klub Českých turistů a Barokní Valeč zvou na první ročník Valečského vánočního špacírů. Nenáročná procházka v délce 5 km k tzv. uhlířské chaloupce se bude konat poslední adventní neděli 20. prosince. Sraz je ve 13,30 hodin u infocentra Prádela v zámeckém parku. Akce není definitivně potvrzená.

Foto: Ladislav Bába.