e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jiří Bárta a Terezie Fialová na zámeckém koncertě

publikováno: 16.6.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Přední český violoncellista Jiří Bárta a komorní klavírista Terezie Fialová budou koncertovat v nádherném prostředí zámku Velké Březno na Ústecko. Ten je poslední zastávkou 57. ročníku Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena před čtvrtečním velkým finále. Zámecký koncert se koná ve středu 23. června.

Jiří Bárta je přední český violoncellista, který se do evropské špičky zařadil už počátkem 90. let 20. století, kdy vyhrál významné hudební soutěže. Spolupracuje s mnoha filharmoniemi po celém světě a s dirigenty, jako jsou Jakub Hrůša, Charles Dutoit, Gianandrea Noseda, Libor Pešek, Gennadij Rožděstvenskij nebo Maxim Šostakovič. Kromě vystupování na mezinárodních festivalech a s předními světovými orchestry se také s oblibou věnuje komorním projektům. Jiří Bárta je spoluzakladatelem a uměleckým ředitelem Mezinárodního hudebního festivalu v Kutné Hoře. Doprovodí ho vyhledávaná komorní partnerka předních sólistů Terezie Fialová. Společně s Bártou a houslistou Romanem Patočkou je členkou komorního souboru Eben trio.

Koncert na zámku Velké Březno začne ve středu od 19,00 hodin. Vstupenky v ceně 160 korun budou k dispozici přímo na místě. Ve čtvrtek Hudební festival Ludwiga van Beethovena končí, vše o něm se dozvíte ve Speciálu Beethovenův festival 2022.