e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Turistiku v Českém Švýcarsku mají nastartovat ubytovací vouchery

publikováno: 14.10.2022, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Motivovat turisty k návštěvě Českého Švýcarska, zasaženého letos v létě ničivým požárem, mají ubytovací vouchery. Díky nim získají návštěvníci slevu na ubytování v hotelích, penzionech nebo kempech mimo hlavní turistickou sezónu. Fungovat mají od listopadu letošního roku.

"Rada Ústeckého kraje navrhla zastupitelům schválit mimořádný příděl z centrální rezervy do Fondu Ústeckého kraje ve výši 6 170 000 Kč a rozhodnout o poskytnutí neinvestiční dotace žadateli České Švýcarsko o.p.s. Cílem je návrat turistů do regionu a podpora lokální ekonomiky během mimosezóny," informovala mluvčí kraje Magdalena Fraňková.

Agentura by na speciálně zřízených stránkách měla nabídnout více než 16 tisíc voucherů ve výši 300 korun na osobu a noc. Využít je budou moci návštěvníci pouze na ubytovací služby minimálně na dvě a maximálně na sedm nocí od letošního listopadu do května příštího roku. Na vouchery má být vyhrazeno 5 milionů korun. Dalších deset milionů by pak mělo být určeno na výjezdy škol a dětských domovů.

Další bonusem pro návštěvníky Českého Švýcarska by měla být bezplatná hromadná doprava. "Pro uplatnění dopravy zdarma si návštěvníci stáhnou aplikaci DÚKapka. Ubytovatel následně návštěvníkovi poskytne speciální kód, který po zadání do aplikace DÚKapka načte denní jízdenku," vysvětlil Jan Šmíd na webu Českosaského Švýcarska.