e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Most For Music v rokáči po patnácté

publikováno: 13.10.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký hudební spolek pořádá tento pátek 14. října 15. ročník multižánrového hudebního festivalu Most For Music. V rokáči na Vinohradech v Mostě zahrají kapely Gumption, Blue Rocket, Rain a Sdružení spřátelených muzikantů nebo-li SSM.

Sdružení spřátelených muzikantů je mladá začínající kapela, která má za sebou pouze jedno vystoupení na veřejnosti. V Rokáči Vinohrady zahraje v sestavě Polda - 1. basa, konferenciér, Míra Kuželka - 2. kytara, zpěv, Babizna - 1. kytara, zpěv, Roman Pašek - saxofon, Staník - 1. bicí, zpěv, Mára - 2. basa, zpěv, Lojzík - 2. bicí, Lu2 - 3. kytara, zpěv.

Gumption je rockabilly kapela hrající originální písničky v podání činorodého tria hudebníků, v čele s charismatickým zpěvákem a kytaristou Alanem Thomasem z Alabamy v USA. Když Alana v roce 2016 omrzelo hraní Rock'n'rollových coverů v pražské kapele The Yestertones, začal hrát originální hudbu. Nejprve se k němu připojil Brennan Ehret, bývalý baskytarista Yestertones, a poté jazzový bubeník Peter Balhar, tehdy teprve šestnáctiletý. Nedlouho poté souhlasil Petr Pospíšíl z The Fireballs a Gonehepsville, že se na chvíli připojí se svou na baskytarou a pomůže s hudební produkci, aby kapele pomohl v začátcích. Poté přivedl Jiřího Hamouže, který nastoupil na podzim 2018.

Skupina Blue Rocket vznikla v Teplicích na podzim roku 1997. Tvořili ji zpěvák Mára, kytarista Petr Samek, basový kytarista Daniel Slavík a bubeník Lázňa. Po krátké době do skupiny nastoupil Ondřej Dědič a postupem času přibyl další člen, klávesák Filip Šašek. Během let se kapela několikrát rozpadla a znovu dala dohromady. Třetí návrat Blue Rocket na koncertní pódia byl nastartován na přelomu let 2006/2007, když se dala dohromady původní sestava Lázňa, Samek, Slavík a Mára, ke kterým se tentokrát přidal i znovu oslovený Jan Černý a sboristky Lucka a Petra. Posledním členem, který sestavě dodal plný zvuk, byl třetí kytarista Milan Illeš. Na podzim roku 2007 Milana Illeše u kytary vystřídal František Janačík, který do zvuku kapely přinesl vedle zkušeností s hraním na baskytaru také foukací harmoniku.

Kapela Rain vznikla v prosinci roku 2002 z trosek kapel H.U.M.R. a Lazy Maker. Zpočátku hrála thrash metal. Postupem času a střídáním členů se propracovává k modernímu soundu ve vodách úderného crossover rock/metalu se silnými melodickými prvky. Za svou kariéru kapela odehrála stovky koncertů a festivalů nejen v ČR, ale i v Polsku či Německu. RAiN si zahrál po boku takových kapel jako je Masterplan, Blaze Bayley, Absolva, Turbo, Citron, Kreyson, Škwor, Limetall, Traktor, Dymytry, Vilda Čok, Komunál, Walda Gand, Argema a spousty dalších.

Program festivalu v Rokáči na Vinohradech začíná v osm večer. Vstupenky stojí 150 korun a rezervace je možná na e-mailu rezervace@rokac-vinohrady.cz.