e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Most ukončí turistickou sezónu na kole i pěšky

publikováno: 13.9.2022, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Babí léto na kole i pěšky je název akce, kterou se město Most rozloučí s letošní turistickou a cyklistickou sezónou. Opět budou připraveny trasy pro pěší i cyklisty, které startují v neděli 18. září od rybníčku v areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.

Start tras je od 10,00 hodin, nejprve pro pěší, krátce na to odstartují i dvě cyklistické trasy. Pěší okruh měří sedm kilometrů a zavede turisty kolem kostela k jezeru a na Střimickou výsypku. Dlouhá cyklotrase vede kolem jezera až k Litvínovu a zpět. Pojedete přes Komořany, Horní Jiřetín a Litvínov, přes Růžodolskou výsypku zpět k jezeru a přes Střimickou výsypku k areálu kostela. Celková délka trasy je 35 km a sjízdná je na horském kole. Méně zdatní cyklisti či rodiny s dětmi mohou na kolech vyrazit objet jezero Most. Trasa měří přibližně 10 km.

Po zdolání tras získáte v cíli odměnu. Samozřejmě nebude chybět ani občerstvení a doprovodný program. Těšit se můžete třeba na stezku od Cyklo Point. Stánek v cíli bude mít Destinační agentura Krušné hory, kde se budete moci inspirovat na výlety po našem okolí. A o bezpečnosti cyklistů v provozu bude informovat stánek Besip. Zde si například i vyzkoušíte projít trasu plnou kuželů s nasazenými „opileckými“ brýlemi.