e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vernisáže jsou zpět: v Lounech budou hned dvě

publikováno: 11.5.2021, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Po dlouhé přestávce se v Lounech otevřou hned dvě výstavy a galeristé se dokonce rozhodli uspořádat jejich vernisáže. První začne před lounským divadlem ve čtvrtek 13. května v 17,00 hodin a druhá bude pokračovat v Galerii Benedikta Rejta od šesti.

První akcí Vrchlického divadla a Galerie města Loun po dlouhé době odmlčení bude vernisáž výstavy Krajina - Prostor pro barvu autorů Evy a Radima Vejvodových. Lounská galerie tak pokračuje v prezentaci tvůrců, kteří se účastní letních malířských sympózií Sýkorovy Počedělice.

"Kvůli omezujícím opatřením se vernisáž bude konat na piazzettě před Vrchlického divadlem a poté budete mít možnost si ve skupinkách výstavu prohlédnout," informoval Jakub Bielecki, ředitel Vrchlického divadla. Začátek je v 17,00 hodin. Výstavu uvede Mgr. Jan Samec, ředitel Galerie umění Karlovy Vary.

Poté se můžete přesunout do Galerie Benedikta Rejta, kde umělecký večer pokračuje od 18/,00 hodin otevřením výstavního projektu Krajina+. Výstava je zaměřena na umění v krajině a tvorbu architektů krajinářů. "Představíme vám obrazy a objekty z našich  sbírek - díla Mariany Alasseur, Eriky Bornové, Tomáše Císařovského, Petra Grubera, Vladimíra Hanuše, Julie Kopové, Jiřího Kubového, Štěpána Málka, Barbory Němcové, Tomáše Polcara, Aleše Růžičky a Dagmar Šubrtové," zvou pořadatelé. "Vernisáž rozšíří o hudební rozměr jednočlenný sebesmyčkovací orchestr Omnion Tomáše Reindla z terasy galerie. Koncert tedy můžete sledovat na místě nebo na streamu. Pokud epidemiologická situace nedovolí vstup do výstavních prostor a počasí nám bude nakloněno, bude stream promítán na budovu GBR," dodává Galerie Benedikta Rejta.

Kdy se galerie a výstavní síně skutečně otevřou návštěvníkům zatím není jisté, budeme vás informovat.

Foto: Galerie Benedikta Rejta.