e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dětem opět začínají kroužky, některé se ale už neotevřou

publikováno: 11.5.2020, kategorie: Pro děti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Od tohoto týdne se začíná obnovat činnost volnočasových zařízení pro děti. Otevření oznámila velká část organizací - v Mostě, Teplicích, Chomutově, Duchcově, Kadani či Jirkově. Vzhledem k přísným opatřením se ale některé kroužky ruší - zejména ty sportovní nebo organizované pro širokou veřejnost.

SVČ Domeček v Chomutově se vrací k provozu a pravidelným zájmovým kroužkům 11. května, byť v poněkud omezeném režimu. Začínají opět všechny kroužky, ale mohou na ně jen již zapsané děti. Není možné přijít na zkoušku či se nově přihlásit. Nebudou probíhat akce, které neměly předem dané účastníky a bylo možné na ně chodit volně, zejména cvičení, autodráha pro veřejnosti či kurzy keramiky. Podrobnosti o povinnostech účastníků najdete na webu www.domecek-chomutov.cz.

Středisko volného času v Mostě otevře od pondělí 11. května jen některé kroužky. "Vzhledem ke zpřísněným hygienickým podmínkám a maximálnímu počtu 15 účastníků ve skupině, nebudou otevřeny sportovní, pohybové, taneční, aerobní a některé další kroužky," uvedla ředitelka SVČ Danuše Lískovcová. Středisko kontaktuje všechny rodiče e-mailem. Poměrnou část uhazených poplatků za zrušené kroužky bude vracet. Další informace jsou k dispozici také na www.svc-most.cz.

Za zvýšených bezpečnostních opatření se otevírá i Dům dětí a mládeže Paraplíčko v Jirkově. Pokyny pro rodiče jsou k dispozici zde.

Stejně tak se od pondělí rozbíhají kroužky v DDM Šuplík v Kadani. DDM Volňásek Klášterec nad Ohří zatím na svém webu informuje o zahájení provozu k 25. květnu.

"Zájmová činnost v DDM Teplice bude od 11. 5. obnovována postupně u kroužků, kde bude možno dodržet soubor hygienických a bezpečnostních pokynů pro školy a školská zařízení vydaných MŠMT," informuje teplický Dům dětí a mládeže. Rodiče budou kontaktováni e-mailem. Jako kompenzaci se v Teplicích rozhodli prodloužit kroužky o dva týdny až do 26. června.

Většinu kroužků chce obnovit od 11. května Dům dětí a mládeže Sluníčko v Duchcově. Informace, jak postupovat, jsou uvedeny na webu

Většina organizací zatím počítá i s tím, že se budou konat letní tábory, s definitivním rozhodnutím však pochopitelně vyčkávají.

Ilustrační foto: Aline Ponce z Pixabay.