e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dar United Energy pomůže vylepšit tři mateřské školy v Litvínově i vybavení policie

publikováno: 11.4.2022, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Generální ředitel společnosti United Energy Milan Boháček a starostka Litvínova Kamila Bláhová se v polovině března shodli na podpoře projektů města a podepsali v pořadí již 17. dodatek k Dohodě o vzájemné spolupráci. Ta byla stvrzena již v roce 2006. Celkem přispěla teplárna městu jen na základě těchto dodatků částkou ve výši 8 230 000 korun.

„Letošní dodatek od loňského nijak nevybočuje. Zájmy města a naší společnosti jsou velmi podobné a tak se i tentokrát zástupci obou stran shodli na podpoře především projektů z oblasti prevence kriminality a školství. Na bezpečnost jde 200 tisíc korun, zbylých 300 tisíc korun je investováno do vzdělávání a vybavení škol,“ komentovala obsah dohody Miloslava Kučerová, tisková mluvčí United Energy.

Městská policie v Litvínově využije prostředky především na nákup nových služebních zbraní a cvičného střeliva. Částku 60 tisíc obdrží Schola Humanitas na podporu provozu Centra bakalářských studií, 30 tisíc získá korun Technický klub a 20 tisíc korun MÚ Litvínov na organizaci Letní školy - vzdělávacího programu pedagogů. Celkem 190 tisíc korun poputuje třem litvínovským mateřským školám na revitalizaci zahrad a pořízení herních prvků.