e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na 3. adventní víkend 11. až 13. prosince

publikováno: 9.12.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Velmi opatrně přibývá adventních trhů, takže už můžete vyrazit do několika měst – Kadaně, Jirkova, Mostu, Loun či Postoloprt, bohužel už opět bez svařáku. A nezapomeňte, že už jsou opět otevřená muzea, galerie a některé zámky, vyrazit můžete i do aquaparků.

Výstava betlémů
Také tento víkend je ve Františkánském klášteře v Kadani otevřena výstava více než šesti desítek betlémů z různých materiálů a různých velikostí. Otevřeno bude vždy o víkendech od 10,00 do 17,00 hodin.

Neděle v parku
Každou neděli od 12,00 do 16,00 hodin je otevřen Pavilon A v Lounech, před nímž se konají adventní trhy. Cestu do Masarykových sadů vám zpříjemní i otevřená kavárna v Pavilonu. Další adventní trh v Lounech se koná na staré tržnici naprosti Husitskému kostelu, a to každou neděli od 9,00 do 16,00 hodin. Nabízí rukodělné výrobky, doplňky, šperky, oblečení, keramiku a podobně.

Vánoční trhy
Trhy se letos konají jen v některých městech. Otevřeny jsou například v Mostě na Prvním náměstí, zde již s občerstvením. Další vánoční trh můžete navštívit v Chomutově na náměstí Míru. Je otevřen denně od 9,00 do 18,00 hodin, ale nenabízí žádné občerstvení. Tradiční vánoční trhy se konají též na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem, a to od první adventní neděle až do 23. prosince. Několik vánočních stánků najdete například i na náměstí Svobody v Teplicích, kde je v nabídce i občerstvení. V Jirkově se konají trhy na náměstí Dr. E. Beneše, a to vždy v neděli, tedy 13. a 20. prosince od 8,00 do 13,00 hodin.

O víkendu se otevře i několik časově omezených trhů. V sobotu 12. prosince od 14,00 hodin bude probíhat adventní trh na náměstí v Postoloprtech. Ve stejný den v 10,00 hodin začíná v Lovosicích komorní vánoční trh s Ježíškovou poštou u restaurace Sauna. 

Farmářský trh
Tento týden bude farmářský trh na náměstí Svobody v Žatci, a to v pátek 11. prosince od 8,00 do 15,00 hodin.

Advent distančně
V Žatci pokračuje program Advent distančně. 13. prosince od 17,00 hodin můžete opět sledovat online adventní program z náměstí Svobody, a to na fb profilu Infocentrum Žatec. Tentokrát je na programu vystoupení žateckých trubačů a pražská mobilní zvonkohra. Schránky vánoční pošty jsou umístěny na náměstí Poperinge a v Turistickém informačním centru na náměstí Svobody.

Advent v Kadani
Od pátku 4. prosince vždy od 14,00 do 18,00 hodin budou otevřené stánky na Mírovém náměstí v Kadani. Kromě nich můžete vhodit dopis Ježíškovi do schránky se zvoničkou, vyfotit se u deskového betlému, zajít na výstavu do Galerie Josefa Lieslera a poslechnout si hrající vánoční strom.

Kam na zámek?
Víte, že i v prosinci se najde otevřený zámek. Pár tipů jsme pro vás připravili v článku Kam na zámek?, který pozve do Klášterce nad Ohří, Litvínova, Valče nebo na tvrz Divice

Vánoční zvon
V kostele Svatého Jana Křtitele v Teplicích na vás čeká o adventních víkendech Vánoční zvon. Zazvonit si na Zámecké náměstí můžete přijít v sobotu i neděli od 10,00 do 12,00 a od 13,00 do 18,00 hodin.