e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 10. až 12. června

publikováno: 8.6.2022, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Noc kostelů, víkend otevřených zahrad, hudební festivaly od klasiku přes dechovku po rock, dětské oslavy, hasičské a casanovské slavnosti, pivní trhy, muzejní noc... I tento červnový víkend je z čeho vybírat.

Komořanské dětské hry
O víkendu se na jezeře Matylda u Mostu konají 10. závody dračích lodí, do kterých se zapojují amatérské i profesionální posádky. Aby se v sobotu 11. června pobavily i návštěvníci, připravila pro ně opět teplárenská společnost zábavný dětský program, který začíná v 10,00 hodin. Co děti čeká, se dozvíte v článku Komořanské dětské hry na Matyldě už tento víkend.

Výlet na výsypku
Zajímavosti zrekultivované Radovesické výsypky u Bíliny, kterou vede naučná stezka i cyklostezka, můžete prozkoumat v sobotu 11. června. Infocentrum v Bílině společně s Bílinskou přírodovědnou společností a Sokoly pořádá první ročník poznávacího pochodu. Průvodcem vám bude spoluautor naučné stezky. Trasa dlouhá osm kilometrů startuje v sobotu v 9,00 hodin z Mírového náměstí v Bílině. Podrobnosti se dozvíte v článku Poznejte Radovesickou výsypku u Bíliny

Hasičské slavnosti
O víkendu 10. a 11. června budou Litoměřice patřit hasičům. Na výstavišti se konají Hasičské slavnosti. Po oba dny - v pátek od 9,30 do 18,30 a v sobotu od 12,30 do 19,00 hodin - bude vystavena hasičská technika včetně historické, uvidíte ukázky jejich práce. Na Mírovém náměstí se v sobotu od 10,00 hodin koná slavnostní průvod hasičů a v sobotu večer od 19,30 hodin můžete vidět u řeky na Lodním náměstí záchranné práce na Labi včetně zásahu vrtulníku. Program zakončí v deset večer hasičská hudební fontána. Celý program najdete u pořadatele.

Osecká kytara
Po třech letech se do Oseka vrací folkový festival. Koná se na oseckém koupališti v sobotu 11. června od 15,00 hodin. Zahrají kapely Žalost, Pepa Štross, CV Band, Petra Kavka a Sychronicita, Bob a Bobci a COP. Vstupné 100 korun, děti do 15 let a senioři polovinu, děti do 10 let zdarma.

Otevření Mederova domu
V Žatci se po rozsáhlé rekonstrukci otevírá historický Mederův dům na náměstí 5. května. Záchrana této památky je dílem Spolku Mederova domu, kterému se podařilo získat finance na rekonstrukci ruiny jednoho z nejstarších měšťanských domů v Žatci. Poprvé do něj můžete nahlédnout v sobotu a neděli 11. a 12. června od 10,00 do 16,00 hodin.

Beethovenův festival 
O víkendu pokračují koncerty Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovana, jehož program můžete sledovat v našem Speciálu Beethovenův festival 2022. Ve čtvrtek Teplice rozezní muzikálové hity divadla Brodway, v pátek se festival zastaví v litoměřickém kostele a v sobotu se v Teplicích v koncertním sále koná koncert k 50. výročí založení teplické konzervatoře.

Casanovské slavnosti
Duchcov ožije o víkendu 26. Casanovskými slavnosti. Začínají v pátek 10. června v 18,00 hodin příjezdem Giacoma Casanovy na nádvoří zámku, kde pak můžete vidět hudební komedii O zámecké pradleně Magdaléně. V zámecké zahradě večer koncertuje YoYo Band, kapela 05 a Radeček. V sobotu se na náměstí bude konat fler jarmark, v zámecké zahradě bude připraven dětský pohádkový den, rytíři či koňská show. Na nádvoří zámku bude staročeský jarmark a vystupovat bude skupina šermířů. Na hlavní zámecké scéně budou vystupovat děti z místních škol a večer Thom Artway, Balage Band, Janek Ledecký a vše zakončí v jedenáct večer ohňostroj.

Country koza
V kolibě Satanka v Klášterci nad Ohří si přijdou na své příznivci folk a country. V sobotu 11. června od 13,00 hodin zahrají kapely Naplech, Pacifik, Dál za nosem a další.

Pivo v horách
Na hranicích Vejprt a Barensteinu v Krušných horách se v sobotu odpoledne koná sasko-česká pivní slavnost. Kromě pivních specialit se můžete těšit i na program pro děti, obří šipky, občerstvení, country i rockovou muziku.

Rodina, volný čas a auta
Tři témata mají výstavy v Lounech na výstavišti, které se konají od pátku do neděle - Rodina a volný čas a Autosalon. Ideální výbava pro léto. Otevřeno bude každý den od 9,00 do 17,00 hodin.

Kaktusy na zámku
V Libochovicích v zámeckém skleníku se koná tradiční výstava pěstitelů kaktusů a sukulentů, letos dokonce jubilejní šedesátá. Otevřeno bude od soboty 11. června až do 19. června, vždy od 9,00 do 17,00 hodin.

Víkend otevřených zahrad
Sobota a neděle 11. a 12. června patří Víkendu otevřených zahrad. Můžete vyrazit na komentované prohlídky zahrad třeba na zámcích Stekník a Krásný Dvůr, na čajový festival do františkánských zahrad v Kadani nebo do levandulové zahrady. Podrobnosti se dozvíte v dnešním článku O víkendu se otevírají zahrady a parky.

Sochařské sympozium
V neděli 12. června končí v Boleboři na Chomutovsku 20. ročník sochařského sympozia a malířského plenéru. Během týdne můžete sledovat umělce při práci a vernisáž se koná v neděli od 15,00 hodin. Bude spojená s prodejem děl a hudební produkcí Josefa Kemra. Koná se v areálu rekreačního střediska Boleboř.

Muzejní noc
Jedenáctá Lounská Muzejní noc v sobotu 11. června má téma Voda a příroda, inspirované celoročním tématem Galerie Benedikta Rejta. Během odpoledne a večera si můžete zdarma prohlédnout nejen tuto galerii, ale také muzeum, lounské kostely, knihovnu či loutkové divadlo. Všude vás čeká bohatý program, který najdete v článku Voda a příroda tématem sobotní muzejní noci v Lounech.

Strašidla Krušných hor
Horský areál Lesná v Krušných horách se promění v Pohádkovou Lesnou. Děti v neděli 12. června čeká stezka po stanovištích se strašidly, úkoly, opékání buřtů, jízdy na koních a živá muzika. Prohlédnout si můžete i zdejší expozice. Akce startuje ve 13,00 hodin.

Oslava v Ponorce
Hudební klub Ponorka v Litvínově slaví 12 let své existence. V pátek 10. června jí přijdou pogratulovat hudební skupiny The Rocket dogs, Burning steps, Sorry holka.

Festival Otevřeno
Tento víkend pokračuje v Chomutově multižánrový festival Otevřeno, a to svou hlavní částí. V pátek vás v městském parku čeká hudba a akrobatická show, v sobotu odpoledne pohádka a další hudební nářez od Skyline nebo Už jsme doma. Podrobnosti najdete v tomto článku

Festival Navzdory
Navzdory Open Air je hudební benefiční festival, který se bude konat v areálu bývalého pivovaru Dreher v Žatci. Výtěžek je určen žatecké organizace Kamarád Lorm.  Začíná v sobotu 11. června od 12,00 hodin a vystoupí Barbora Poláková, PSH, Kurtizány z 25. Avenue, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Ptaczek and Bužma – blues and gospel, Levoruký Eda, Kamarád Lorm, Najust. Vstupenky na místě stojí 390 korun.

Útulek fest
Tradiční festival na podporu zvířecích útulků se rozštěká v pátek 10. června v Cyklokempu Loděnice v Ústí nad Labem - Brné. V pátek se začíná v 16,00 hodin a uslyšíte kapely Kohout plaší smrt, Destroyself, Totální nasazení a další. V sobotu od 11,00 hodin pak pokračuje například Defintivní Ententýn, Mucha, Schodiště, Točílas... Vstupné 390 Kč, děti do 6 let zdarma.

Dostihový den
V neděli 12. června se na dostihovém závodišti v Mostě koná 40. Cena jezdectví společnosti Tipsport na vzdálenost 1400 metrů s dotací 150 tisíc korun. V rámci odpoledne se uskuteční dalších šest dostihů včetně dvou divácky atraktivních steeplechase a závody poníků. Začátek ve 13,00 hodin.

Vzhůru na kopec
Třetí ročník rodinného dne se koná na rozhledně Červeňák u Dobroměřic na Lounsku. V sobotu od 10,00 do 16,00 hodin čeká děti zábavně naučná stezka s úkoly, kreativní dílny s odměnou a úžasným výhledem na kopci. Připraveno bude i pestré občerstvení. Vstup zdarma.

Plechparáda
Příznivci dechové hudby by neměli vynechat v neděli 12. června festival v Březně na Chomutovsku. Od 14,00 hodin v parku vystoupí Budějcká kapela, Šohajka, Veselka a Veselí muzikanti z Podkrušnohoří. Vstupné 150 Kč, senioři 100 Kč a děti do 15 let zdarma.

Noc kostelů
V pátek večer, 10. června, se otevřou po celé České republice chrámy, kostely a modlitebny. Můžete navštívit běžně nepřístupná místa, poslechnout si hudbu a prohlédnout výstavy. Program ve vašem okolí si můžete vyhledat na https://nockostelu.cz/, kde je aktuálně přihlášeno na 1700 kostelů z celé republiky.

Šafrda 50
Připomínka zpěváka Vladimíra Šafránka se koná v sobotu 11. června ve sportovním areálu ve Strupčicích na Chomutovsku. Areál se otevírá ve 14,00 hodin, start v 16,00 hodin. Zahrají kapely Modrý kohout, Velryba, Sandra a její vembloudi, Kabát Band CV, Cumbal a další, moderují Míra Kuželka a Markéta Sochorová. Vstupné na místě 300 Kč.

Další akce můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí

Foto: Sdružení pro obnovu hasičských tradic, z.s.