e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Opera pod širým nebem v Žatci se přesouvá na září

publikováno: 8.5.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V květnu se měl v Žatci v letním kině konat další ročník operního open air představení. Tentokrát připravilo Severočeské divadlo v Ústí nad Labem populární Carmen George Bizeta. Kvůli zákazu pořádání hromadných akcí se akce přesouvá na září.

"Po dohodě s účinkujícím souborem opery, baletu a orchestru Severočeského divadla Ústí nad Labem přesouváme živé provedení opery z plánovaného termínu 23. května na náhradní termín 11. září 2020," informovala Hanka Zeleňáková z Městského divadla Žatec, které akci pořádá. Začátek bude o půl hodiny dříve, než u květnového termínu - v půl deváté večer.

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, další jsou stále v prodeji na webu www.operazivevzatci.cz. V rámci zakoupené vstupenky získáte v Chrámu Chmele a Piva zdarma pěší výstup na rozhlednu Chmelový maják a máte možnost ochutnat zdarma pivo Carmen, speciálně uvařené pivo pro tuto příležitost.

Operní představení v letním kině Žatec se koná již potřetí - v prvním ročníku diváci slyšeli Verdiho Nabucca a vloni Smetanovu slavností operu Libuše s operní pěvkyní Evou Urbanovou v titulní roli.

Foto: Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem.