e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounská a kadaňská knihovna opět zahájily rozvoz knih

publikováno: 8.1.2021, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Podle aktuálních opatření jsou opět uzavřené všechny knihovny a neposkytují ani výpůjčky objednaných knih nebo možnost vracení. Lounská knihovna se proto tento týden rozhodla obnovit rozvoz knih za dveře. V úterý bude knihy rozvážet i knihovna v Kadani.

Knihy, ale též filmy, hudbu, mluvené slovo či časopisy se rozvážení od 5. ledna, a to ke dveřím, bezpečně a bezkontaktně. Stačí si je objednat telefonicky na čísle 734 521 905 nebo e-mailu objednavky@mkl.cz. Linka je v provozu od 9,00 do 16,00 hodin. Minimální počet výpůjček na rozvoz je 5.

Lounská knihovna zároveň opět provozuje "Linku pro lidi" na tomtéž telefonním čísle. V provozu je ve všední dny od 9,00 do 17,00 hodin. Každý čtvrtek od 14,00 hodin vysílá lounská knihovna pořad Knižní kecka Jana, běží také on-line výuka Třetího věku.

Podobnou službu začala znovu nabízet i knihovna v Kadani. Stačí si vybrat knihy v on-line katalogu na gw.knihovnakadan.cz/katalog/, zavolat na 601 321 711 nebo napsat na dospeli@knihovnakadan.cz, které knihy chcete. Objednávky je možné zasílat do pondělí 11. ledna, rozvážka až do domu se uskuteční v úterý 12. ledna. Vyberte si dopolední nebo odpolední termín.