e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplická konzervatoř oslaví na festivalu odloženou padesátku

publikováno: 7.6.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Odložená padesátka je název galakoncertu, na kterém bude v rámci Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena slavit Konzerovatoř v Teplicích. V průběhu sobotního podvečera se představí symfonický orchestr, smíšený sbor i big band konzervatoře a řada sólistů v čele s Felixem Slováčkem juniorem a houslistou Milanem Al-Ashhabem.

V programu koncertu v sobotu 11. června v Domě kultury v Teplicích zazní díla Bedřicha Smetany, George Bizeta, Jaroslava Ježka, ale též jazzové, populární a muzikálové melodie či hudba k filmům. Koncert začíná v 17,00 hodin. Postupně se představí Symfonický orchestr Konzervatoře v Teplicích a Smíšený sbor dirigované Jiřím Knotte a Romanem Pallasem a dále Big band Konzervatoře v Teplicích s uměleckým vedoucím Lukášem Čajkou. Na galakoncertu vystoupí také řada sólistů, například saxofonista a klarinetista Felix Slováček jr. či houslista Milan Al-Ashhab, který se na Beethovenův festival vrátí jako sólista závěrečného koncertu.

Konzervatoř v Teplicích, která vloni oslavila padesátku, patří k relativně mladým hudebním institucím, nicméně již vychovala několik generací profesionálních hudebníků, aktivních umělců i hudebních pedagogů. Je jedinou školou tohoto druhu v Ústeckém kraji a tak velkou část „hráčské základny“ Severočeské filharmonie Teplice a Severočeského divadla v Ústí nad Labem tvoří právě absolventi této školy, což platí i v případě pedagogických sborů základních uměleckých škol v regionu. Výsledky její práce si můžete poslechnout právě v sobotu 11. června od 17,00 hodin v koncertním sále Domu kultury v Teplicích. Vstupenky v ceně 200 Kč jsou již nyní v prodeji v pokladně DK.

Další koncerty vám opět představíme ve Speciálu Beethovenův festival 2022. Celý program najdete také na festivalových stránkách.