e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Beethovenův festival tento týden navštíví Teplice, Osek a Litoměřice

publikováno: 7.6.2021, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dalšími čtyřmi koncerty bude tento týden pokračovat Hudební festival Ludwiga van Beethovena. Po dvou komorních koncertech v Teplicích uslyší a uvidí milovníci klasické hudby vystoupení v oseckém klášteře a litoměřickém jezuitském kostele.

Na YouTube kanálu Severočeské filharmonie Teplice, která festival tradičně pořádá, už si můžete poslechnout koncerty z uplynulých dvou týdnů festivalu. Tento týden se k nim přidá další čtveřice záznamů.

První dva koncerty se natáčely v Zahradním domě v Teplicích. V úterý 8. června uvidíte a uslyšíte klavíristu Milana Svobodu a smyčcové těleso Camavilla Quartet. Komorní koncert nabídne jazzové improvizace i aranžmá populárních skladeb The Beatles.

Ve čtvrtek 10. června vás čekají houslista Ivan Ženatý a klavírista Igor Ardašev, kteří představí díla Beethovena, Brahmse a Dvořáka.

O víkendu se festival rozjede do Ústeckého kraje - však je také největším hudebním festival v tomto kraji, který přiváží hudbu do všech jeho koutů. Škampovo kvarteto natáčelo tento koncert v cisterciáckém klášteře v Oseku. Ulyšíte program složený z děl Leoše Janáčka a Ludwiga van Beethovena.

Posledním koncertem tohoto týdne bude záznam vystoupení smyčcového Heroldova kvarteta z Jezuitského kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích. Na prohlídku této památky vás opět pozve herec Svatopluk Schuller. V programu samozřejmě nemůže chybět Beethoven, a sice jeho Smyčcový kvartet č.8, který doplní dílo Franze Schuberta.

Všechny koncerty můžete v daný den shlédnout v premiéře od 18,00 hodin, ale poté je možné se k nim kdykoliv vrátit. Kompletní program festivalu nabízí jeho stránky.

Foto: Archív SFT.