e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Víkend v Krušných horách: Dobré lyžování už jen na Klínovci

publikováno: 6.3.2020, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Krušné hory jsou prakticky bez sněhu. Většina středisek zůstává uzavřena a vyhlídky na obnovení provozu už nejsou moc nadějné. Lyžovat se dá ještě na Klínovci a Božím Daru, na Klínech a Telnici.

Na Klínech na Litvínovsku nadále v provozu kratší vlek Poma a na sjezdovce 25 - 30 cm sněhu, teploty však nad nulou. Lyžuje se denně od 9,00 do 16,00 hodin, večer od 17,00 do 20,00 hodin.

Areál Bouřňák na Teplicku je prakticky bez sněhu a zřejmě se tam o víkendu lyžovat nebude. Aktuální informace od provozovatelů nejsou k dispozici. Se sezónou se už zřejmě definitivně rozloučil areál Alšovka u Klášterce nad Ohří, ani zde už neleží na sjezdovce téměř žádný sníh. Podobný pohled nabízí i kamera na Českém Jiřetíně na Litvínovsku, který je mimo provoz. Zavřeno je také v Mezihoří na Chomutovsku, informace o možném spuštění o víkendu zatím nejsou k dispozici. Mimo provoz též areál Pyšná na Chomutovsku.

Ve východním Krušných horách je otevřen areál Telnice na Ústecku, kde se jezdí na sjezdovce Macháček Nová, v areálu ale leží pouze mezi 10 a 20 cm sněhu.

Dobré podmínky panují prakticky jen na Klínovci a Božím Daru. Na Klínovci je upraveno asi 23 kilometrů sjezdovek, stejně jako snowparky a prakticky všechny vleky jsou v provozu. Od začátku března se lyžuje již od 8,30 hodindo 16,00 hodin, večerní lyžování na sjezdovce Pod Zámečkem a v Cool Funparku od 16,00 do 21,00 hodin. Lyžuje se také v areálu Novako na Božím Daru, kde je v provozu i snowtubing, otevřeno od 9,00 do 16,30 hodin, večerní lyžování od 19,00 do 20,30 hodin. Areál Bublava označuje podmínky jako vhodné jen pro "skalní" a k dispozici je prakticky jen jedna sjezdovka a dětská trať. Lyžuje se od 9,00 do 17,00 hodin.

Pár kilometrů upravených tratí čeká i na běžkaře. Z Dlouhé Louky jsou poslední zprávy ze středy, kdy Krušnohorská bílá stopa hlásí přes 30 upravených tratí, nejlepší jsou okruhy Vysoká Mýť, Vlčí hora, Loučná. Na Klínech je poslední úprava tratí již z minulé soboty. Taktéž v okolí Božího Daru proběhly poslední úpravy běžeckých tras o víkendu.