e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 5. až 7. listopadu

publikováno: 3.11.2021, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

K listopadu patří lampionové průvody, který si můžete tento víkend užít v Klášterci nad Ohří, v Březně nebo Háji u Duchcova zas budou průvody halloweenské. V Kadani se můžete projít strašidelnou Katovou uličkou a do Oseku dorazí svatý Martin.

Katovou uličkou
Organizace Radka Kadaň pořádá v sobotu 6. listopadu pro děti a rodiče dobrodružnou stezku odvahy, která povede Katovou uličkou, nejužší ulicí v Česku. Start je u Minoritské bašty na hradbách v 17,00 hodin. Procházka mezi strašidly po osvícené cestě plné úkolů a překážek je vhodná i pro menší děti, strašidla prý budou hodná. Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji v MC Radka za 50 Kč nebo od 18,00 hodin na místě za 80 Kč.

Lampionový průvod
Kláštercem nad Ohří projde v pátek 5. listopadu lampionový průvod. Sraz je v 17,00  hodin u Centrumu, průvod projde sídlištěm do letního kina, kde na děti bude čekat strašidelné překvapení. Masky strašidel v průvodu jsou vítány. 

Otevřený zámek
Město Postoloprty koupilo za 13 milionů korun zchátralý schwarzenberský zámek. Chce se pustit do jeho postupné rekonstrukce a záchrany. Zájemci do něj mohou poprvé nahlédnout během komentované prohlídky v neděli 7. listopadu. Více informací najdete v článku Postoloprty nechají zájemce nahlédnout do zámku.

Pošli dál
Akce Pošli dál..., kterou v Žatci pořádá spolek A dál? se tentokrát zaměří na směnu beletrie, učebnic i časopisů. Knižní bazar s bohatým doprovodným programem se bude konat v pátek 5. listopadu od 14,00 do 18,00 hodin v aule žateckého gymnázia. Informace o programu odpoledne najdete v článku Žatecký swap tentokrát pošle dál knihy.

Svatomartinské lucerničky
Na sobotu 6. listopadu je v Oseku pro děti připraven program ke svátku svatého Martina. Začne v 16,00 hodin Svatomartinskou jízdou po Oseku. Od 16,30 do 17,15 hodin bude možné u DDM Osek koupit soutěžní kartičky, s nimiž se vydáte na jedenáct soutěžních stanovišť. Cena kartičky je 80 Kč a zahrnuje lucerničku i degustační kartičky na husu či svatomartinské rohlíčky. Na koupališti pak od 17,30 hodin pokračuje program s příjezdem sv. Martina na bílém koni a ohňovou show.

Oslavy v Cítolibech 
V Cítolibech na Lounsku se o víkendu koná velký sraz rodáků a přátel, který je spojen s oslavou 100. výročí dělnického domu. V sobotu 6. listopadu  jsou připraveny pro zájemce okružní jízdy s prohlídkou Cítolib (13,00 – 15,00 hodin). Slavnostní program začne v 15,30 hodin a připravena jsou vystoupení dětí, dobová módní přehlídka a večer pak diskotéka. Prohlédnout si můžete výstavu ke 100. výročí otevření Dělnického domu.

Husitská dílna
V letošním roce si Most připomíná 600. výročí bitvy u Mostu a pověsti, které se k této bitvě vztahují. V muzejní dílně si můžete s dětmi nakreslit erb a vyrobit štít, který si děti mohou odnést domů. Program začíná v sobotu 6. listopadu v 10,00 hodin v budově mosteckého muzea, rezervace do 4. listopadu na mailu: kubelkova.o@omgm.cz. 

Halloweenský průvod
Průvod strašidel projde v neděli 7. listopadu Hájem u Duchcova. Přidat se k němu můžete v 17,00 hodin v ulici Ke knížáku, odkud půjde k sokolovně, kde již bude čekat program Divadla v Pytli a stezka odvahy.
Další halloweenský průvod projde Březnem na Chomutovsku, a to v pátek 5. listopadu. Sraz je u pódia v parku v 17,30 hodin. Pro děti budou připraveny soutěže.

Další tipy na víkend si můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Ilustrační foto: Pixabay