e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Centrum Mostu ožije rodinným festivalem

publikováno: 2.5.2022, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Rodinný festival Re-re-cykult opět oživí centrum města Mostu. Tentokrát se z Repre přesouvá do prostor obchodního centra Prior. Po celou neděli 8. května se můžete těšit na divadlo, hudbu, stánky regionálních prodejců, tvůrčí dílny, přednášky i výměnu květin.

Program bude probíhat od 11,00 hodin jak v Prioru, tak v jeho okolí. Skupina dobrovolníků akci pořádá v centru města již popáté. "Stěžejní téma letošního festivalu je znovupoužití předmětů, věcí a oblečení, kterých se jeden zbavuje a druhý pro něj najde další využití," vysvětluje jedna z organizátorek festivalu Klára Smrčková. Součástí programu tak bude SWAP květin - tedy můžete přinést svou domácí květinu a odnést si jinou. Po celý den se můžete těšit na stánky regionálních producentů a výrobců a zajímavé občerstvení.

V Prioru můžete vidět výstavu prací studentů, kteří se zaměřili na možné podoby centra města či vyslechnout přednášku o fenoménu litvínovského Koldomu (17,00 hodin). Dílna Woodmaid představí svůj řemeslný ateliér, další výstavu pak přiveze Muzeum města Ústí nad Labem. Během odpoledne se představí Divadlo Školka (12,30 hodin), o Nábytkové bance Praha se dozvíte od 14,30 hodin a slow fashion představí Spolek Ekokul (16,00 hodin)

U Prioru budou hrát kapely - 11,00 hodin Malá modrá obluda, 12,00 hodin Tomáš Jezbera, 13,30 hodin Eva Vargo, 15,00 Saiwala, 16,30 hodin Edera a 18,00 hodin Selective Mute.