e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 3. až 5. června

publikováno: 1.6.2022, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První červnový víkend je stále ještě plný oslav dne dětí - slavit se bude v Litvínově, Žatci, Hrobu, Mostě i Lounech. Také ale přidáme dva festivaly jídla, pivní i lesní běh, sraz veteránů nebo hornické oslavy v horách.

Dětský den s lamami
Už ve čtvrtek 2. června od 15,00 hodin mohou děti slavit v zahradě Oblastního muzea a galerie v Mostě, a to s trojicí lamích kluků. Na programu bude povídání o lamách, tvoření z lamí vlny a procházka. Na návštěvníky čekají i soutěže, fotokoutek, stánky s občerstvením i lamími výrobky. V ceně 150 korun pro dítě a 60 Kč pro dospělé je prohlídka expozic muzea. Pro maminky je připraven relaxační koutek s masáží rukou zdarma.

Den UNESCO
Den světového dědictví UNESCO se koná v neděli 5. června na Měděnci v Krušných horách, u štoly Marie Pomocné. Po celé odpoledne si můžete vyzkoušet práci horníků, výrobu keramiky či děti hornický trojboj o sladké odměny. Od 13,00 do 16,00 hodin uvidíte výpal hornických keramických kahanů a ve 14,00 hodin se koná přednáška o archeologii v Krušných horách. Prohlídky štoly začínají ve 13,30 a 15,30 hodin.

Dětský den u rybníku
U Pilařského rybníku v Litvínově se v sobotu 4. června koná dětský den s Ekokulem. Od 14,00 hodin budou pro děti připravena stanoviště plná kvízů a soutěží na téma příroda a ekologie. Program uzavře opékání buřtů na zahradě Církve bratrské.

Motorkářský sraz
V moto areálu Chabařovice u Ústí nad Labem se sejdou v sobotu 4. června milovníci motorek a muziky. Brány se otevírají v 11,00 hodin, ve dvě odpoledne startuje spanilá jízda a od tří budou hrát kapely - Cumbal, Last Rebal a ZZ Top Litovel. Vstupné 50 Kč, možnost stanování.

Námořnický den
Dětský den v námořnickém stylu se koná v pátek 3. června pod fotbalovým hřištěm v Hrobu na Teplicku. Připravena je od 17,00 hodin námořnická párty, soutěžní aréna, šlapací káry, ukázky práce psovodů a občerstvení.

Dětský den v zahradě
V Klášterní zahradě v Žatci pro děti chystají oslavu na neděli 5. června od 13,00 hodin. Těšit se mohou na vystoupení Pepe a Pipi, skákací hrady, soutěže a malování na obličej.

Den v zoo
Dalším místem, kde se v sobotu bude slavit den dětí, je ústecká zoologická zahrada. Program tam potrvá celý den a připraveny jsou soutěže, malování na obličej, sportovní hry, kvízy, něco na zub a 1. ročník fotografické soutěže FOTOZOO.

Nedělní kafáč
Multižánrový hudební festival se koná v neděli 6. června v lesní kavárně Kafáč v bílinském lázeňském parku. Od 15,00 hodin vystoupí KvarteTones, ZUŠ Bílina a Geral James Clark.

Protidrogový vlak
Do vlakové stanice Klášterec nad Ohří dorazí v pátek 3. června Revolution Train nebo-li protidrogový vlak, který poutavou formou ukazuje mladým nebezpečí drogové závislosti. Veřejnost může přijít od 15,30 do 18,00 hodin, vstup je zdarma. Určen pro děti od 10 let, do 12 let nutná přítomnost dospělých.

Postoloprtské slavnosti
Zámecká zahrada a podzámčí v Postoloprtech ožijí v sobotu 4. června odpoledne Postoloprtskými slavnostmi. Na hlavním pódiu zahraje Lounská třináctka, ABBA revival, Plavci, Smokie New Age, Claymore, Beruška a v deset večer bude ohňostroj a poté Crazy Dogs Praha. Děti se na svém pódiu mohou těšit na vystoupení kouzelníka, animační program, tance, pohádku. Od 18,30 hodin hraje kapela Kočkuzblajs. 

Prohlídka v Nepomyšli
Pěvecký sbor Egeria pořádá v neděli 5. června od 14,00 hodin koncert v kostele sv. Mikuláše v Nepomyšli. Po koncertě následuje komentovaná prohlídka kostela a nástěnných maleb.

Festival sportu
Na Stadionu Mládí v Žatci se v neděli odpoledne koná festival, kde se můžete seznámit s různými příležitostmi ke sportování ve městě. Otevřeno bude od 16,00 do 18,00 hodin a součástí programu je vyhlášení sportovce města.

Běh Žatecké 11
Trochu jiný sport nabídne další akce Žatci, a sice Běh žatecké jedenáctky. Pivní tour startuje v 11,45 hodin v sobotu 4. června v Maribaru u Oharky v Žatci. Vyhlášení vítězů a muzika od 17,30 hodin, hraje Stamp out System, Trojka, Šanov 1, Riot Chaos. Zápisné 50 Kč/osoba.

Chmelařská procházka
V sobotu 4. června ve 12,30 hodin startuje na návsi v Trnovanech u Žatce procházka žateckou chmelařskou krajinou. Potrvá cca 2 hodiny a končí na terasách zámku Stekník. Účast je zdarma.

Mistrovství strongmanů
Mistrovství ČR Strongman se koná v sobotu 4. června v Městském sportovním areálu v Oseku. Soutěž nejsilnějších mužů začíná ve 13,00 hodin a připraven je i zábavný doprovodný program a občerstvení.

Lounský food festival
Dalším městem, kam zavítá festival jídla, budou Louny. Tentokrát půjde o akci dvoudenní a doprovodí ji oslavy 50 let partnerství Loun a Zschopau. Farmářský trh na Mírovém náměstí se otevře v sobotu již v 8,00 hodin, v 10,00 hodin se přidají stánky s jídlem food festivalu a ve dvě odpoledne začne kulturní program s koncerty. V neděli pak budou stánky otevřeny od 10,00 do 15,00 hodin. Ve stejný čas bude pak na náměstí připraven ještě dětský den.

Gastro fest
Další příležitostí pochutnat si bude o víkendu Gastro Food Fest na litoměřickém výstavišti Zahrada Čech. Po oba víkendové dny vás čekají kuchařské show a pro děti také pouť. V sobotu je otevřeno od 10,00 do 20,00 hodin, v neděli do 17,00 hodin, jednodenní vstupné 100 Kč.

Ressl Kros Run
Zaběhat si můžete v sobotu 4. června na vrchu Ressl v Mostě. Prezence začíná v 9,30 hodin, start je v 11,00 hodin. Připraveny jsou trasy na 10 a 5 km a jedna speciální pro běžce se psem. Start v bývalém amfiteátru na Resslu.

Vyprávění v parku
Zajímá vás historie peruckého panství? Vydejte se v sobotu nebo neděli na komentovanou prohlídku parkem, která začíná u Boženiny studánky v Peruci v  10.30, 12.00, 13.30, 15.00, 16.30 hodin.

Průvod kočárků
Duchcovské muzeum otevírá na sezónu expozici kočárků a dětských vozidel z továrny HICO Duchcov. Pořádá proto v sobotu 4. června velký průvod všech kočárků, tříkolek a koloběžek. Sraz je na náměstí Republiky v Duchcově 9,45 hodin a v deset se průvod vydá na krátkou cestu zámeckým parkem k muzeu. Děti mají vstup do expozice zdarma a čeká je dárek.

Premiéra v divadle
Divadlo rozmanitostí v Mostě uvede v zahradě mosteckého muzeu premiéru klasického příběhu Don Quijote. Venkovní představení začíná v sobotu 4. června v 17,00 hodin, je určené dětem od 10 let i dospělým. Divadlo se s ním vydá i na další zastávky pod širým nebem.

Festival Otevřeno
V pátek 3. června začíná v Chomutově dvoutýdenní multižánrový festival Otevřeno. Nabídne muzikál, koncerty, přednášku, divadlo i akrobatickou show. Podrobnosti o programu najdete v článku V Chomutově bude opět Otevřeno.

Cyklojízda
Destinační agentura Krušné hory zahajuje sérii cyklojízd v horách. První startuje v sobotu 4. června v 9,00 hodin u zámku Valdštejnů v Litvínově. Trasa měří kolem 55 kilometrů a povede přes Křižatky, Novou Ves na Lesnou, a odtud po obědě kolem Jezeří přes Horní Jiřetín zpět do Litvínova.

Sraz historických vozidel
V areálu Loučky v Litvínově se sejdou v sobotu 4. června veteráni. Od 8,00 do 11,45 hodin si můžete přijít prohlédnout, dorazí také patron srazu herec Pavel Nový a imitátor Petr Jablonský. V poledne vyráží spanilá jízda přes Litvínov a Most.

Nová naučná stezka
V Libyni u Lubence se v sobotu otevře nová naučná stezka s geologickými zajímavostmi i možností rozjímání po cestě. Povede mezi kostele svatého Jiljí a rozhlednou Vochlice. Otevření stezky se koná v sobotu 4. června od 17,00 hodin v kostele a poté koncertuje sudetský bard Petr Linhart.

Českojiřetínská slavnost
V Krušných horách se o víkendu koná první českojiřetínská slavnost. Začíná v prostorách chaty Barbora v Českém Jiřetíně v sobotu 4. června od 15,00 hodin. Pro děti budou připraveny zábavné atrakce, pohádka, vystoupí Pavel Nový a Petr Jablonský a vše končí open party. Pro děti skákací hrad, limo a buřty zdarma.

Pohádkový les
Letošní Pohádkový les na zámku Červený Hrádek u Jirkova bude věnován českým večerníčkům. V neděli 5. června bude pro děti od 13,00 do 17,00 hodin připravena zážitková trasa. Registrace je nutná v DDM Paraplíčko.

Další akce můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí