e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ciboušov připomíná novou naučnou cedulí slavné naleziště

publikováno: 6.9.2024, kategorie: Turistika, autor: Lenka Fricová

Nová naučná tabule v Ciboušově u Klášterce nad Ohří je věnovaná nejen historii obce, ale také nalezišti polodrahokamů, které se významně zapsalo do dějin Českých zemí. Ciboušovské naleziště má celostátní význam, a proto se město rozhodlo tabuli udělat interaktivní tak, aby zde návštěvníci měli minerály jako na dlani.

Tipy na víkend 6. až 8. září

publikováno: 4.9.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Jakým slavnostem dáte tento víkend přednost? Pivním, chmelařským, vinným, dožínkovým, historickým nebo hornickým či sportovním? První zářijový víkend je velkými slavnostmi a akcemi doslova nabitý.

Národní zahájení Dnů evropského dědictví se letos uskuteční v Klášterci

publikováno: 3.9.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Klášterec nad Ohří bude první zářijový víkend hostit Národní zahájení Dnů evropského dědictví. V rámci této prestižní akce, kterou navštíví zástupci z desítek měst a obcí ČR, je připraven bohatý kulturně-historický program. Od pátku 6. do neděle 8. září se můžete těšit na komentované prohlídky, výstavy i sobotní dobový program na zámku.

Přečtete si v následujících dnech
  • Krupka oslaví Dny světového dědictví

Bílinské slavnosti v sobotu připomenou hornickou tradici města

publikováno: 2.9.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Bílinské slavnosti s podtitulem Den horníků nabídnou hudební program na třech scénách, spoustu zábavy pro děti i dospělé i tradiční průvod z náměstí. Začínají v centru Bíliny v sobotu 7. září a poté se program přesune do lázeňského parku Kyselka. Hlavními hvězdami Dne horníků budou David Koller a Aneta Langerová. I další hudební a zábavný program bude velmi nabitý. 

Chmel, pivo a muzika - Žatecká Dočesná začíná v pátek 6. září

publikováno: 30.8.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sedm scén s hudbou a zábavou, food festival, soutěž pivovarů, hudební festival v letním kině - to je nabídka letošní Dočesné v Žatci, která se koná první zářijový víkend 6. a 7. září.

Prázdniny v Ledvicích skončí městskými slavnostmi

publikováno: 29.8.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Ledvice na Teplicku pořádají poslední prázdninový den oslavu se spoustou muziky a dětskými atrakcemi i závěrečným ohňostrojem. Od 13,00 hodin vás budou na Ledvických slavnostech bavit třeba imitátor Petra Jablonský, zpěváci František Nedvěd nebo David Mattioli.

Tipy na víkend 30. srpna až 1. září

publikováno: 28.8.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Poslední prázdninový víkend je nabitý akcemi pro všechny - divadelní přehlídka v Teplicích, pivní, rybí a gulášové slavnosti v Litvínově, festival jídla v Mostě, slavnosti v Dubí, hudební festivaly v Chomutově a Korozlukách... Pestrou nabídku máme i pro milovníky sportu - od cyklistických závodů na Bouřňák, přes půlmaraton v Chomutově po truck víkend v Mostě.

Prázdniny na teplickém zámku uzavře divadelní víkend

publikováno: 27.8.2024, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Víkend plný divadla a hudby nabídne areál letního kina na zámku v Teplicích. Na každý den od pátku 30. srpna do neděle 1. září je připraveno představení pro dětské diváky, koncert a večerní divadlo pro dospělé. Uvnitř podrobný program.

 

Czech Truck Prix & NASCAR: Mostecký autodrom se chystá na velký závodní víkend

publikováno: 26.8.2024, kategorie: Sport, autor: redakce

Závody plné adrenalinu, drsných soubojů a rychlosti zažije Most poslední prázdninový víkend od 30. srpna do 1. září. Mostecký autodrom láká na spojení tradiční Czech Truck Prix s evropskou sérií NASCAR Whelen Euro Series. Akci doprovodí bohatý program, v jehož rámci se uskuteční i The Most Truck Festival, spanilá jízda městem a na diváky čeká i pořádná nálož doprovodných aktivit v rámci areálu mosteckého autodromu.

Chomutov bude na konci prázdnin hostit festival Moody Moon Noize s číslem 5

publikováno: 23.8.2024, kategorie: Hudba, autor: redakce

Chomutov přivítá od čtvrtka 29. do soboty 31. srpna pátý ročník butikového festivalu Moody Moon Noize. Dramaturgie festivalu je postavena na aktuálních jménech hudební scény. Chybět nebudou výstavy, autorské čtení nebo diskuse, a to na zajímavých místech města jako lázně, sklepení kostela, jezero nebo mnišský dvorek.

V sobotu do Kadaně opět zavítá císařský průvod

publikováno: 22.8.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Do středověku se v sobotu 24. srpna vrátí město Kadaň. Náměstí se promění v tržiště s řemeslníky, bude hrát dobová hudba, ve Smetanových sadech budou zápasit rytíři a odpoledne přijede průvod s císařem Karlem IV. Projděte si podrobný program Císařského dne.