e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak vypadá anděl? Inspirujte se v teplické knihovně

publikováno: 25.10.2016, kategorie: Pro děti, autor: Hana Machová

Sdílet: facebook twitter google+

Do 25. listopadu najdete v Regionální knihovně Teplice výstavu vítězných obrázků loňského ročníku výtvarné soutěže "Namaluj svého anděla". Výstavu můžete navštívit každý všední den mezi 10. a 18. hodinou. Zároveň máte možnost po dobu jejího konání odevzdat svá díla do 5. ročníku soutěže v Oddělení pro děti a mládež.

Křesťanská tradice chápe anděla jako duchovní bytost - osobu bez hmotného těla. Jeho hlavní vlastností je, že je ze své podstaty dobrý. V minulosti byli andělé pro výtvarníky inspirací k vytvoření mnoha uměleckých děl - především jako ochránci a nositelé dobrých zpráv. Současný člověk má na mnohé skutečnosti jiný pohled. Nabízíme vám příležitost ztvárnit svoji představu anděla.

Podtitul letošního ročníku je Andělský dar. Soutěží se ve třech věkových kategoriích: I. kategorie: obrázky dětí do 7 let, formát A4, A3, II. kategorie: obrázky dětí od 8 do 15 let, formát A4, A3, III. kategorie: vyrob nám svého anděla – kategorie je bez věkového omezení, díla mohou být z textilu, keramiky i jiných materiálů.

Do 16. ledna 2017 zasílejte svá díla na adresu organizátora soutěže: Salesiánské středisko Štěpána Trochty, Jana Koziny 1628/31, 415 01 Teplice nebo ssst@teplice.sdb.cz případně je můžete rovnou vložit na facebook. Osobně svá díla můžete předat ve střediscích – Trnovany a Prosetice do 16. 1. 2016, případně v Regionální knihovně Teplice – oddělení pro děti a mládež, po dobu konání výstavy.

Další podrobnosti a pokyny na jdete na webu Salesiánského střediska Štěpána Trochty