e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dolní Poohří zahájí turistickou sezónu s Ohřinkou

publikováno: 24.4.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Kde jinde než u řeky Ohře může odstartovat turistickou sezónu region Dolního Poohří! Letošní zahájení, organizované Destinační agenturou Dolní Poohří, se rozprostře podél řeky mezi Kláštercem nad Ohří a Kadaní. Slavnost s Ohřinkou se koná v sobotu 29. dubna, výlet startuje odpoledne v Klášterci, doprovodný program odpoledne v Kadani na nábřeží.

ohrinka_zahajeni_2017.jpgZahájení nové turistické sezóny se bude odehrávat na úseku cyklostezky Ohře, značené číslem 6, která kopíruje tok řeky mezi Kláštercem nad Ohří a Kadaní. „Je to velmi příjemný a klidný úsek stezky, vhodný pro rodiny s dětmi. Výlet bude možné absolvovat jak na kole, tak pěšky,“ říká k programu ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná.  Na devět kilometrů dlouhém úseku bude turisty čekat šest stanovišť Putování s Ohřinkou. Jde o novou postavičku, která bude provázet Dolním Poohřím především děti. „Na zahájení turistické sezóny Ohřinku poprvé představíme veřejnosti a pokřtíme první  díl nové publikace Putování s Ohřinkou,“ doplnila ředitelka. 

Program tedy začne v parku lázní Evženie v Klášterci nad Ohří, odkud v 10,00 hodin odstartují pěší a o hodinu později cyklisté. Cíl výletu bude na nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani, u hotelu a restaurace Split. Tam také začne v půl jedné odpoledne další program. Zahraje kapela Brass Band, vystoupí kejklíř, děti uvidí pohádku O Kaprovi Divadelního ansámblu BezeVšeho nebo se mohou zapojit do rukodělných dílniček. Do programu je zahrnuto i předání certifikátů Poohří regionální produkt® zástupcům, kteří jej získali v poslední výzvě na konci března letošního roku.

Destinační agentura myslí i na dopravu návštěvníků, zejména těch dětských, kteří by cestu tam i zpět nezvládli. K dispozici bude kyvadlová autobusová doprava, která pojede v 9.15 hodin z autobusového nádraží v Kadani, zpět do Klášterce nad Ohří bude autobus od kadaňského Splitu odjíždět v 15.30 hodin, kdy končí program.

Na fotografii Brass Band na oslavách 1210 let Ohře na nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani v roce 2015.