e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vydržíte až nahoru? V jirkovské věži bude zase strašit

publikováno: 22.11.2016, kategorie: Pro děti, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

Šest tmavých pater. Těsné schodiště. Za rohem upírka, v koutě kostlivec. Zvládnete se svým dítkem strašidelnou výpravu na vrchol jirkovské kostelní věže? Tak si udělejte čas v sobotu 26. listopadu odpoledne a nezapomeňte si rezervovat místo, neboť volných vstupenek na oblíbený program rychle ubývá.

Akce nazvaná „Ve věži (zase!) straší“ je totiž velice oblíbená a je třeba si místa ve skupinových prohlídkách dopředu zamluvit. Začíná se v 15,30 a skupinky vycházejí vždy po půl hodině. Poslední vyrazí do věže v půl osmé. „Časy kolem páté a půl šesté jsou už obsazené úplně, ale v dalších termínech ještě místa jsou,“ prozradila Marie Pařezová z jirkovského Informačního centra.

V každém ze šesti pater městské věže narazí návštěvníci na pohádkové bytosti a strašidla. Kdo to zvládne až nahoru, dostane odměnu. Strašidla budou ale k dětem ohleduplná. „Když jsou děti hodně vystrašené, schováme se. A někdy strašíme víc dospělé než děti,“ směje se Ivana Bartáková z místního Domu dětí a mládeže. Právě kolektiv z Paraplíčka se postará o strašidelnou atmosféru ve věži.

Výpravy do strašidelné věže se konají v sobotu 26. listopadu. Místa si můžete rezervovat v jirkovském infocentru na telefonních číslech 474 654 265 či 724 525 421. Vstupné je padesát korun za dospělé i děti. Akci pořádá KVIZ Jirkov společně s DDM Paraplíčko.