e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Běžci se v sobotu pokusí zdolat vrch Mědník

publikováno: 18.4.2017, kategorie: Sport, autor: Jiří Vlasák

Sdílet: facebook twitter google+

V pořadí již sedmý ročník Běhu na Mědník se koná v sobotu 22. dubna. Soutěž připravují nadšenci ze Sportovního klubu Městské policie Kadaň. Běžci a milovníci adrenalinu tak nebudou ani v letos připraveni o možnost vyběhnout po trase dlouhé 8,5 km z Klášterce nad Ohří na jeden ze symbolů Krušných hor, ke kapli Neposkvrněného početí Panny Marie na vrchu Mědník u obce Měděnec.

Prezentace k závodu je 22. dubna v obci Mědník, Penzion sport, ul. Školní, a to od 8,00 do 10,00. V 10,15 hodin odveze autobus účastníky na start do Klášterce nad Ohří, kde mohou věci, které chtějí najít v cíli závodu, předat pořadatelům, protože na horách může foukat a bunda se může hodit. V 11,00 hodin pak odstartuje poměrně těžký běh, který vede do kopců, přes potoky, sjezdovku Alšovka, přírodní památku Sfingy a obec Měděnec.

Loňský vítěz mužské kategorie Roman Skalský, Salomon team, zvládnul trať za 45:11 min. a první v kategorii žen Romana Lubinová, SC Start Karlovy Vary, zvítězila časem 54:03 min.

Pořadatelé uvítají včasnou rezervaci přes internet z důvodu urychlení prezentace a zajištění dostatečného občerstvení. Více info hledejte na stránkách: www.skmpkadan.cz