e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec chce rekonstruovat kulturní dům

publikováno: 17.6.2017, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nutnost rekonstrukce kulturního domu v Klášterci nad Ohří, která vychází mimo jiné i ze strategického plánu města, je způsobena havarijním stavem celého objektu. Za nevyhovující označila budovu i veřejnost již při tvorbě tohoto plánu. Vzniknout má multifuknční kulturní centrum, do něhož se vejde i knihovna. Seznámení s plány proběhne ve čtvrtek 22. června.

Aby se zamezilo dalšímu chátrání budovy, je nutné přistoupit ke generální rekonstrukci, s jejíž přípravou je nutné začít bez zbytečného odkladu. Město při tom vychází ze studie z roku 2014, která hovoří o celkových nákladech ve výši 110 milionů Kč. V současné době se studie upravuje tak, aby se zvýšil počet parkovacích míst a kapacita hlavního sálu a aby občerstvení bylo k dispozici nejen v přízemí.

Rekonstrukcí má vzniknout multifunkční kulturní centrum, které pojme i dnes již zcela nevyhovující prostory městské knihovny včetně zázemí pro seniory, divadelníky a další městské spolky. Objekt je plánován v pasivním standardu s minimálními náklady na vytápění- Ty v současné době v obou objektech dosahují částky 1 milionů Kč za rok. "Na pasivní domy je možné žádat o dotace, bez nichž by město Klášterec nad Ohří investici takového rozsahu samozřejmě nemohlo realizovat," upřesňuje starosta Štefan Drozd. Veřejnost bude mít možnost seznámit se s plány na rekonstrukci při diskuzi s autorem studie Ing. arch. Daliborem Borákem 22. června od 15,00 hodin v kulturní domě.