e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Holandští King of the World zahrají v pondělí v Mostě

publikováno: 12.1.2017, kategorie: Hudba, autor: Tomáš Ondrášek

Sdílet: facebook twitter google+

Kdo nestihl koncert fenomenálních Holanďanů Cuby & The Blizzards na druhém Beatovém festivalu v roce 1968 v pražské Lucerně, může se v teď do těch časů na chvíli vrátit! V mostecké knihovně zahraje v pondělí 16. ledna holandská rocková skupina King of the World, která na konci loňského roku vydala nové cédéčko.

Když kytarista Erwin Java přežil své spoluhráče, založil s dalšími třemi elitními holandskými muzikanty v roce 2012 novou kapelu King of the World. V roce 2014 neuvěřitelně posbírali všech pět ocenění v hlasování fanoušků - víc rubrik už v hlasování nebylo, tedy nejlepší kytarista, nejlepší basák, nejlepší bubeník, nejlepší klávesák, nejlepší kapela.

Jejich hudba je vláčná, horká a přilnavá jako rozteklý asfalt. V listopadu 2016 vydali nové CD, které ve svém studiu za dva a půl milionu dolarů Bamboo Room v Cincinnatti produkoval Erwin Musper, u kterého svůj nesmrtelný hit Still loving you natočili The Scorpions a kam lítají nahrávat třeba Van Halen, Def Leppard, David Bowie nebo Mick Jagger.

King Of The World by už hrát nemuseli, ale hrají a jen tak nepřestanou. Rock nikdy neskončí díky kapelám jako jsou King Of The World. King of the World zahrají v Mostě ve složení Ruud Weber: zpěv, basa, Erwin Java: kytara, Fokke de Jong: bubny, zpěv, Govert van der Kolm: klávesy, zpěv. Začátek v pondělí 16. ledna v 19,00 hodin v sále Městské knihovny Most, vstupné 190 Kč, studenti po předložení průkazu 60 Kč.