e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kytary a klobouky: Jirkovské divadlo zve na večer plný country

publikováno: 9.3.2017, kategorie: Hudba, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

Banjo, mandolína, dobro, foukací harmonika… Jestli jste zbystřili, možná byste si měli udělat čas v pátek 10. března večer. V Jirkovském divadle vás totiž čeká pořádná dávka country a bluegrassu, pro které jsou tyhle hudební nástroje typické. A všechny také uslyšíte. Na pódiu se budou střídat dvě regionální kapely – Album a Makovec, a to ve třičtvrtěhodinových blocích.

Zazní převážně skladby převzaté z moderního i tradičního country a bluegrassu. Některé s českými texty, jiné v angličtině. A samozřejmě také řada autorských kousků.

Ke country však patří nejen muzika, ale také tanec. Ani o ten návštěvníci Country bálu nebudou ochuzeni. Postará se o to chomutovská taneční skupina Medovina, která předvede jak klasické tance řadové, kruhové či čtverylky, tak i modernější „Line dance“, které jsou populární hlavně na amerických diskotékách. 

Jirkovský Country bál už za sebou pár ročníků má, pravidelné návštěvníky proto možná překvapí brzký datum konání. „V minulých letech to byla v podstatě velikonoční akce, letos jsme ji přesunuli už na začátek března,“ podotýká Petr Gärtner, kapelník Albumu. „Sestava vystupujících ale zůstává stejná, takže se na všechny příznivce country a tance moc těšíme, bude opravdu veselo,“ dodává s úsměvem.

Country bál začíná ve 20,00 hodin a vstupenky za sto korun jsou již k dostání v informačním centru.