e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dolní Poohří už se připravuje na novou turistickou sezónu

publikováno: 3.2.2017, kategorie: Turistika, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Tradiční akce jako je konference cestovního ruchu nebo zahájení turistické sezóny i zbrusu nového zábavného průvodce pro děti připravuje Destinační agentura Dolní Poohří na nadcházející turistickou sezónu. Rok 2017 zahájili pracovníci agentury na veletrzích cestovního ruchu v Chemnitz a Drážďanech.

Účast na veletrzích v Sasku je součástí přeshraničního projektu, který v letošním roce organizuje Destinační agentura Dolní Poohří s podporou Fondu malých projektů. Zapojí se do něj města podél řeky Ohře i jejich partneři v Sasku a jeho cílem je zvýšení přeshraniční turistiky. V rámci tohoto projektu se budou moci čeští turisté vydat na poznávací zájezdy do Saska. „Chceme výlety spojit s významnými akcemi v partnerských městech. Máme vytipovaný například solný trh v Aue, který probíhá vždy v červnu,“ říká ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. 

Zahájení turistické sezóny připravuje Dolní Poohří na duben, kdy se také tradičně uskuteční konference cestovního ruchu Stop and Stay. Tentokrát se putovní konference zastaví v Klášterci nad Ohří. Mezi tradiční akce Destinační agentury se už zařadila Oslava řeky Ohře, která se v minulých dvou letech konala v Kadani a Klášterci nad Ohří. Letos bude tuto letní slavnost řeky hostit město Žatec a konat se bude poslední červencovou sobotu.

„Pro návštěvníky Dolního Poohří připravujeme opět nové průvodce, které by je měly zavést i na méně známá místa,“ říká Libuše Novotná Pokorná. Tucet výletů nabídne už třetí díl publikace Na vlně zážitků v Dolním Poohřím. „Pod stejným názvem budeme i letos vydávat prostřednictvím facebookového profilu denní krátké tipy na výlety a akce,“ dodává. Informace o dění v Dolním Poohří mohou návštěvníci získat i díky tištěnému kalendáři akcí na rok 2017, který bude od konce února k dispozici na infocentrech Dolního Poohří i v jeho okolí a na dalších veřejně dostupných místech regionu.

„Novinkou v publikacích bude první díl zábavného průvodce pro děti, v němž se jim poprvé představí nová postavička Ohřinky. Ta pro děti chystá pět výletů po hradech, zámcích a kostelích Dolního Poohří a spoustu úkolů a soutěží. Každým rokem bychom chtěli vydat jeden díl a postupně tak s dětmi projít celé Dolní Poohří,“ uzavřela ředitelka Destinační agentury.