e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na startu rally padesát posádek, doprovodný program potěší i děti

publikováno: 1.6.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Zejména děti si užijí doprovodného programu závodu The Most RALLY #2, který se jede v sobotu 3. června o mistrovské body už jako součást Rallysprint série vypsané Autoklubem ČR. Ve startovní listině závodu figuruje 50 posádek. Nechybějí ani špičky této motoristické disciplíny.

Nejmladší návštěvníci mosteckého autodromu se mohou těšit na skákací hrad a další atrakce na dopravním hřišti, kde si mohou půjčit kola, koloběžky, odrážedla, šlapadla i přilby. „Děti budou mít k dispozici i omalovánky a mohou se také nechat zvěčnit ve fotokoutku se Sejftíkem, tedy maketou safety caru,“ upřesnila eventová manažerka společnosti Autodrom Most Tereza Zajíčková.

Pro dospělé fanoušky je připravena adrenalinová show, volný vstup do servisní zóny závodníků, mohou se projet se na čtyřkolkách či prodloužené motokárové dráze. Ke koupi budou také reklamní předměty autodromu. „Vstup do areálu autodromu je volný, zdarma budeme rozdávat také bulletin s informacemi o rally. Ceny za pronájem motokár a čtyřkolek zájemci najdou na našich webových stránkách,“ doplnila Zajíčková.

K rychlostní zkoušce v areálu autodromu poprvé přibydou také rychlostní zkoušky v členitém terénu Krušných hor. Diváci uvidí opět napínavé souboje špičkových tuzemských rallyových posádek. Soutěž zahrnuje čtyři rychlostní zkoušky, měří celkem 70 kilometrů. Jedou se dvakrát, jedna pak třikrát.

Závod The Most RALLY #2 má šest vyhrazených míst pro diváky. Dvě z nich pořadatel situoval podél uzavřeného okruhu na polygonu v areálu mosteckého autodromu, který bude dějištěm úvodní a šesté rychlostní zkoušky. Na polygonu se odehraje kolem 18,00 hodin také ceremonie slavnostního cíle rally s předáním cen nejlepším posádkám.

Průběh rychlostní zkoušky Perštejnská, která se pojede třikrát a je s více než deseti kilometry nejdelší, diváci mohou sledovat z jednoho vyhrazeného místa. Nachází se ve vesnici Mýtinka a je vzdáleno 4,75 kilometru od startu měřeného úseku v perštejnské Údolní ulici nedaleko vesnice Údolíčko.

Rychlostní zkoušku Kotlinská, která měří 9,1 kilometru, posádky absolvují dvakrát. Vyhrazena jsou na ní dvě divácká místa. První už 300 metrů po startu u lyžařských vleků ve středisku Alšovka v Měděnci. Druhé pak ve vesnici Louchov, a to ve vzdálenosti 7,85 kilometru od startu, který je nedaleko vísky Kamenné.

Posádky čekají dva průjezdy také sedmikilometrovou rychlostní zkouškou Výsluňská. Vyhrazeno je na ní jedno divácké místo ve vzdálenosti 5,5 km od startu, k němuž lze dojet autem ze silnice 223 odbočkou přes Volyni. Měřený úsek začíná nad Prunéřovem, kilometr od kadaňské městské části Nová Víska.

Pořadatel apeluje na ukázněnost diváků na vyhrazených místech podél trati rychlostních zkoušek. „Platí základní bezpečnostní desatero diváka rally, jež vymezuje místa, kde lidé v žádném případě nesmějí pobývat, ani se pohybovat. Desatero jsme umístili na speciální web společnosti Autodrom Most k rally a je také součástí bulletinu, jenž bude na polygonu divákům k dispozici zdarma,“ upřesnil Tlašek.