e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kytara a violoncello rozezní osecký klášter

publikováno: 1.6.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nedělní odpoledne v Oseku zpestří v pořadí již desátý koncert právě probíhajícího Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena. V cisterciáckém klášteře zahraje 11. června na kytaru Miriam Rodriquez Brüllová společně s violoncellistou Petrem Nouzovským.

beethoven_brullova.jpgKoncert podpořený městem Osek začíná v neděli 11. června v 16,00 hodin v prostoru cisterciáckého kláštera. Kytaristka Miriam Rodriguez Brullová, která studovala nejen na svém rodném Slovensku, ale také v Kanadě a ve Vídni, je nositelkou řady nejvyšších ocenění na kytarových soutěžích po celé Evropě. Vystupovala s řadou významných hudebních těles po celém světě. Je iniciátorkou a uměleckou ředitelkou mezinárodního hudebního festivalu Bratislavská komorní kytara založeného v roce 2005. Účí na Církevní konzervatoři v Bratislavě. Hraje na nástroj od světoznámého německého mistra Gernota Wagnera. Jejím partnerem na koncertě bude český violoncellista Petr Nouzovský. Kromě studií na Pražské konzervatoři, Drážďanské hudební škole a Královské konzervatoři v Madrinu své umění zdokonalil u více než deseti violoncellistů na mistrovských kurzech po celém světě  a soukromě studoval u Stanislava Apolína. Od roku 2005 je pravidelným hostem našeho nejprestižnějšího hudebního festivalu Pražské jaro. 

V programu jejich společného komorního koncertu jsou jak starší skladby Petra Iljiče Čajkovského, Franze Schuberta nebo Johanna Sebastiana Bacha, tak i soudobé sonáty a písně. Podrobný program najdete na festivalovém webu.

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Od pondělí 15. května můžete festivalové dění sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem.